IMG_24130 copy

В навечерието на Деня на детето – още детски футбол в Несебър

 

Футболен клуб „Атлетик 2014“ – Несебър организира футболен турнир за деца, с подкрепата на местната община. Турнирът е по повод Деня на детето – 1 юни. Надпреварата ще се проведе в периода 1 юни – 4 юни 2017. Двубоите ще се играят на Градския стадион в Несебър. В състезанието ще се впуснат деца, разпределени в 4 възрастови групи – родени през 2006, 2007, 2008, 2009 г. Формат на първенството – 8 отбора от възраст (2 групи по 4 отбора).                                                                                      

 Програмата е изготвена така, че през първите 3 дни всеки отбор да има по 1 мач дневно. След изиграването на мачовете в групите, последният ден на турнира ще е финална фаза с директни елиминации и определяне на победител и подгласници.

В прелюдията на турнира  за трети пореден път от СНЦ „Атлетик” – Несебър организира  отборите на ОДЗ „Калина Малина”, „Яна Лъскова” от Несебър, „Моряче” от жк „Черно море” „Слънце”  от кк „Слънчев бряг” и „Делфинче” от Свети Влас.

Специално за проявата бяха осигурени съдии и медицинско обслужване, както и диджей, който да забавлява децата в паузите между мачовете.

Събитието откри председателят на Общинския съвет Румен Кулев, който в приветствието си подчерта, че социалната политика е сред приоритетите в работата на местния парламент и общинската администрация и последователните действия в подобряване качеството на живот на хората са ежедневни.

Председателят сподели още, че множеството спортни площадки и мини футболни игрища на територията на цялата община ще стимулират развитието на спортните навици от най-ранна детска възраст.
Двубоите в турнира се проведоха по системата „Всеки срещу всеки”, като всеки от тимовете успя да извоюва по една победа. Надпреварата между малките футболисти бе бурно подкрепена от родители и близки на децата.

Пред професионални футболни съдии малчуганите, макар и в крехка детска възраст показаха, че са запознати с правилата на най-обичаната игра.

В класиране отборите на ОДЗ „Калина Малина”, „Яна Лъскова”, „Моряче” „Слънце” и „Делфинче” бяха удостоени с купи и медали.
Занимания по футбол в детски заведения  са от близо година и към тях проявяват интерес близо 80 деца, сред които и момичета. Постепенно, покрай ентусиазма на мъниците, възниква и идеята за провеждането на първия по рода си турнир за деца от детските градини. Състезанието се превърна в истински спортен празник за събралите се родители и деца.

Председателят на клуб „Атлетик” Венцислав Гичев, дипломиран треньор по футбол от Националната спортна академия и организатор на турнира, изказа своето удовлетворение от провеждането на турнира и изрази своята благодарност към ОбФК „Несебър”, към директорките на детските заведения, на дарителите за развитието на футболната игра сред децата, за изключителното съдействие и финансова подкрепа на общинския председател Румен Кулев още от самото начало за детския футбол.

На този етап клубът се финансира, освен от Община Несебър, и  от дарения необходими за екипировка и специално оборудване, но тренировъчният процес за различните възрастови групи в детските градини и в училище е подчинен на идеята за индивидуално развитие на всяко едно дете, занимаващо се в клуба, защото личността, играта и настроението са по-важни от резултата и класирането.

Максим МОМЧИЛОВ

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *