11 press (3)

БЧК –НЕСЕБЪР С НОВА АКЦИЯ ЗА МИЛОСЪРДИЕ

 

 

Доброволците на общинската организация на БЧК- Несебър отново се включиха в акция на милосърдие  и човеколюбие.

Местната червенокръстци  бяха призована да помогнат на Дома за психично болни мъже в  Русокастро. Това е пореден път, в който БЧК- Несебър се отзовава на помощ на тази институция.

Доброволците откликнаха на нуждата на дома в Русокастро от спално бельо, като включиха в благотворителната акция и местния хотелиерски бизнес. Освен възглавници, чаршафи, калъфки и завивки,  за нуждаещите се бяха събрани  и 6 телевизора, и голямо количество мъжки дрехи.

Събраните вещи бяха предадени на директора на Дома за психично болни мъже –  Марков, които изказа своята благодарност и признателност към дарителите и доброволците на БЧК- Несебър за бързата реакция, щедростта и човещината. С топли думи той сподели, че местната организация на Червения кръст от години помага и е винаги готова да окаже подкрепа на Дома за психично болни мъже.

Доброволците на местната на БЧК са едни от най-дейно включващите се в благотворителни акции на територията на община Несебър. Обхватът на тяхната човеколюбива дейност излиза извън рамките на общината и те с готовност се включват акции в помощ на институции и организации от цялата страна.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


  • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *