4 press

БЧК- НЕСЕБЪР ОТБЕЛЯЗА ДЕНЯ НА ДОБРОВОЛЕЦА

 

 

По повод Международния ден на доброволеца  БЧК Несебър организира мероприятие в СУ “Любен Каравелов“. Там активистите на младежите червенокръстци в града и тяхната ръководителка, преподавателката Паунка Русева, оформиха сърце от горящи свещи – символ на туптящото за всяка човешка болка сърце на доброволците от Българския червен кръст.

Целта на мероприятието бе да популяризира дейността на доброволческата организация, като направи техните хуманни идеи и  мисия достояние на подрастващото поколение и учениците на СУ“Любен Каравелов“.

От секретаря на Общинската организация на червения кръст Виолета Чаушева децата разбраха, че мотото на БЧК – Несебър е: „Ако до всяко добро същество застане поне още едно…“. Г-жа Чаушева подчерта, че местният клон на организацията е  многократен носител на национални награди  за активна дейност.

1 pressМладежкото БЧК в Несебър е вече утвърдена организация, която непрекъснато попълва своята членска маса с ученици от различни възрастови групи. Децата са активни участници във всички кампании и благотворителни събития в общината.

В края на срещата  Тодорка Желязкова – директор на СУ „Л. Каравелов“  направи достояние факта, че на събитие на Областната управа на червения кръст е получила значка „Първенец в движението на Българския младежки червен кръст“, което й е връчено във връзка с активната дейност на младежкото БЧК в училището.

Доброволците отправиха призив  за включване на ученици, учители, родители и граждани в Коледния благотворителен базар, който ще се проведе на 12.12.2019 г. в сградата на СУ “Любен Каравелов“ – Несебър от 8:00 до 16:00 ч.

 

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


  • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *