Bylgarovo3(1)

  БСП – Бургас: Нужно е да се стимулира българското производство

  „Последните девет месеца бяха абсолютно изгубени за българския парламент и въобще за България. Казвам ви го като човек, който беше вътре в тази бъркотия. Занимавахме се или с Украйна или с енергетика“, това сподели с присъстващите на среща-разговор в бургаското село Братово водачът на листата на Коалиция „БСП за България“ за Втори многомандатени избирателен район – Бургас инж. Петър Кънев.

  Той изброи колко много са погрешните стъпки, които управляващите са направили напоследък и обясни с какво вследствие на тях е ощетена страната, като даде конкретни примери. Инж. Петър Кънев отново подчерта, че слоганът на кампанията на социалистите „Достойна България в мирна Европа“ ясно показва какви са целите и стремежите на БСП за бъдещото развитие на България, а и на Европа.Той изтъкна, че начело на държавата трябва да стоят политици с достатъчно голям професионален и житейски опит, които достойно да отстояват обществения интерес.

  „Държим БСП да има един добър успех и да бъдем фактор, който да не може да бъде заобиколен“, беше категоричен водачът на листата на коалицията в Бургас. Той благодари на присъстващите за демонстрираното доверие, призова за активност в изборния ден и за подкрепа с бюлетина номер 24.

  Bylgarovo2(1)Тодор Байчев, който е на второ място в листата коментира, че сред основните приоритети на партията отново са заложени социални въпроси и проблеми.

  „Нужно е болничните заведения да престанат да бъдат търговски дружества“, заяви той, като сподели, че има преки лични впечатления от лошите последици, до които сегашната нормативна уредба води. Той отново засегна и темата за образованието, като подчерта, че трябва да се върнем към неговата стара форма, включваща разпределение по региони на завършилите в страната специалисти. Байчев даде примери за това как тази система работи успешно в други държави. Като експерт в сферата на земеделеието, той засегна и въпроси, свързани с усповията за работа, които държавата осигурява на земеделците. Байчев припомни, че в бургаски регион са едни от най-големите производители на някои плодове и зеленчуци, но те са възпрепятствани да продават своята продукция в морския град и по Черноморието и са принудени да търсят пазари другаде, изместени от конкуренти от чужбина.

  „Нужно е да се стимулира българското производство“, напомни той.

  Акценти от предизборната платформа на „БСП за България“ бяха коментирани от кандидатите за народни представители инж. Паруш Парушев и от инж. Живко Господинов, които също говориха по време на срещата. Те увериха присъстващите, че ангажиментите, които социалистите поемат по време на предизборната кампания ще бъдат изпълнени, но за това им е нужна подкрепа с бюлетина номер 24 в изборния ден.

   

  Print Friendly

  Автор: Nessebar-News.com


    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *