БАЗАРИ-768x422

БЛАГОТВОРИТЕЛНИ БАЗАРИ В УЧИЛИЩАТА В НЕСЕБЪР И РАВДА

Благотворителни базари в помощ на нуждаещи се от подкрепа деца се състояха в училищата в Несебър и Равда.

Традиционният Коледен базар в СУ „Любен Каравелов“ в Несебър отново обедини ученици, учители и родители около благородна кауза. За кратко време бяха изкупени уникални ръчно изработени картички, сувенири, коледни украси, напитки и кулинарни лакомства. Зад отрупаните щандове застанаха инициаторите и организаторите на събитието-Ученическият съвет и момичетата и момчетата от Българския младежки червен кръст към СУ „Любен Каравелов“.

Събраната сума от 4020 лева ще бъде дарена на две деца, ученици на училището, които са със сериозни здравословни проблеми и се нуждаят от скъпа и продължителна рехабилитация. Стореното добро ще стопли сърцата на децата и техните семейства в този труден за тях момент, убедени са ученици, учители и родители.

В началото на декември и в ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ – Равда също се проведе благотворителен базар. Той бе под надслов „Вълшебна Коледа за Даяна“.  Инициативата бе организирана в полза на дете от Равда, което се нуждае от средства за лечение.

Съпричастност към акцията проявиха ученици, учители и родители, които изработиха  различни изделия за благотворителния базар. Събраната сума в подкрепа на Даяна е на стойност 2355 лв.

Print Friendly

Автор: nessebarinfo.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *