150822362759188

Благодарна майка посвети стихотворение на детските лекари от УМБАЛ Бургас

 

IMG_20211105_105802 „Надминахте очакванията ни, вие сте един страхотен екип“, „Всички обясняват колко е лошо в болниците, но вашето отношение и отдаденост правят това място специално“, „Бъдете здрави, защото без Вас сме за никъде“,  са само част от думите на благодарност, отправени към персонала на Първо детско отделение в УМБАЛ Бургас.

В отделението се лекуват деца  от двудневна до 2-годишна възраст. То е едно от най-натоварените в болницата и за година приема над 2000 малки пациенти. „Радваме се, че срещаме разбиране у родителите, защото лечението на едно дете е трудно без родителска подкрепа и доверие в екипа. Стараем се да подобряваме и битовите условия, макар че има какво още да се желае“, коментира началникът на отделението д-р Борис Ангелов.

„Позитивизмът и професионализмът ви в тези тежки условия са достойни за уважение и почит. Вие сте моите супер-герои!“, „Въпреки всички премеждия, въпреки кофти отношението от страна на някои майки, за пет дни не видях нито една намръщена физиономия. Благодаря, че сте тук ден и нощ да лекувате децата!“, „Искам да знаете, че има хора, които са ви много благодарни и оценяват труда и нервите, които изразходвате“, „Знам и съм сигурна, че съм поверила детето си в сигурни ръце. Тук освен грижи, получих внимание, отношение, професионализъм, срещнах приятелско отношение, от всички до един, без изключение“, четем в писмата към отделението.

А майка на име Цветелина  е изразила благодарността си в рими:

„Доктори, сестри и санитари,

с лекарства, усмивки и парцали

от болести децата бранят.

Търпеливи са, добри и силни те!

Прегръщат със сърце дори и непослушните.

Будуват, тичат и лекуват.

А когато вече здрави сме – ликуват.

Благодарности най-чисти искам да отправя аз,

че дори и в най-късен час, мога да разчитам пак на ВАС!“

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


  • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *