39404741_2144980582418000_8257497783917871104_n

Какъв е девизът на всяка зодия­?

 

Всеки човек има своя жизнена позиция, мото, верую, което е лежи в основата на всяко намерение и действие в живота. Много често ние реагираме механично и неосъзнато, но истината е, че има стимул вътре в нас, който ни води към решение.

В тълковния речник четем, че  девиз или мото е кратко изречение, като изразява ръководеща поведението или дейността мисъл. Това е израз, който описва общата мотивация на социална група, организация, институция, нация. В следващите редове ще разберете коя е водещата мисъл за представителите на всеки зодиакален знак. Така ще ви е по-лесно да разберете позицията на хората, с които общувате в ежедневието си. А има ли разбиране в комуникацията, толкова по-спокойно ще реагираме на ситуациите и толкова по-малко напрежение ще генерираме в организма си.

Ето какви са девизите на всеки зодиакален знак:

“Аз съм!“ – това е мотото на Овена. Каквото и да казва Овенът винаги поставя себе си на първо място. Дели светът на мой и не мой и често започва изречението си с личното местоимение: „АЗ“. Затова е важно да знаете, че на Овена му е много трудно да се постави на мястото на другия и винаги изхожда от личната си позиция.

„Аз притежавам!“ – е девизът на Телеца. Той иска да има от всички земни благини и прави всичко с цел да ги има. За разлика от Овена, Телецът забелязва, че на света има и друг човек. Затова Телецът дели нещата в света на „мои“ и  „твои“. Ако е решил, че вие сте негов приятел, любим, партньор и т.н. ще се радвате на силна привързаност, преданост и толерантност.

„Аз знам!“ е девизът на Близнаците. Те държат да са информирани и това им носи сигурност в живота. Знанието и информацията са в основата на тяхното любопитство. Не им се сърдете ако питат повече, това е тяхна характерна черта и мотив за функциониране в света.

„Аз чувствам!“ е мотото на водния Рак. Емоциите са в основата на неговите реакции. Най-важни за Рака са задоволяването на емоционаните потребности и сливането с любящ и грижовен партньор. Ако е обиден или мърмори, това означава, че сте засегнали чувствата на ранимия Рак.

„Аз искам!“, казва Лъвът още щом проговори. И желанията му са от всяка сфера на битието – от материални придобивки до емоционално сливане и подкрепа. Лъвът смята, че заслужава всичко най-добро и не се страхува да го поиска. Всичко, което прави Лъвът, го прави заради себе си.

„Аз анализирам! е водещата фраза на Девата. Това е знак, който действа с разума си. В него тече непрестанен вътрешен диалог, а преди да вземе решение той е претеглил в ума си всички факти. Това ги прави хора с точни и адекватни преценки. Но прекалено дългите мисли и анализи може да ги направи тревожни и объркани. Затова е важен балансът.

Какви са девизите на останалите шест зодиалкални знака, ще научите в следващата статия.

 

Автор: Валентина Радиева-Маренова

За изготвяне на личен хороскоп: vmarenova@gmail.com или на ФБ страницата: https://www.facebook.com/astrologyconsulthoroskop/

 

Снимка: Vasil Nanev Photography

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *