51088747_10216838957320539_394739663807447040_n

За Водолея с любов…

За Водолея с любов…

Водолей е въздушен знак, което ще рече, че виждат живота като взаимообмен на информация. Главата им е пълна с всякакъв вид знания дори и такива, които не са потребни в ежедневието. Вълнуват се от звездите, Космоса, Големият взрив, Черната дупка или пък от всеки нов писък на технологичната мисъл. Имат поглед, отправен нагоре към небето, затова често могат да бъдат обвинени във високомерие.

Не, Водолеите са просто мечтатели и идеалисти, които искат да променят светът, в който се намират. Искат да се погрижат за човечеството, затова например събират боклуците разделно. Мечтаят Земята да стане съвършен, идеален дом. Управител на този зодиакален знак е Уран, богът на небето, което обяснява това почти непреодолимо влечение към необятния всемир. Казват, че са независими и трудно се обвързват, но според мен не стремежът им към свобода е водещ.

Те харесват себе си и търсят онзи партньор, който в най-пълна степен отговаря на техния съвършен идеал (създаден в представите им). Онзи, който ще отговори на техните почти нералистични очаквания. На практика се оказва, че те са здраво обвързани от своите модели, мечти и стремежи. Създават свой етичен кодекс, който може да е коренно противоположен от наложения в обществото, но всъщност често стават роби на него и попадат в капана на собствените си норми.

Фиксират се прекалено много върху определен проблем или събитие в живота и много трудно възприемат гледна точка, различна от техния уникален Водолейски кодекс. Обичат да философстват повече, отколкото други зодиакални знаци и често подхождат непрактично към чисто битови задачи. По-малко разсъждения, повече действия трябва да бъде мотото, което ще им спести доста време и нерви.

Водолеят има нужда от простор и всяка професия, която го ограничава да стои затворен дълги часове може много да го потисне. Не изпада за дълго в униние, защото има оптимистичен дух и както вече споменах, философски възгледи. Но може да изкара неудовлетворението си под формата на внезапно избухване, което отшумява така бързо, както е и дошло. Може да бъде доста раздразнителен, защото има много реактивна нервна система.

В медицинската астрология всеки зодиакален знак отговаря за определен орган в човешкото тяло и Водолеят се съотнася към централната нервна система. Затова, Водолеи, пазете си нервите и се грижете за себе си като често излизате на чист въздух. Пътувайте на планина, катерете високите върхове и дишайте с пълни гърди. Така ще се чувствате заредени с енергия и освободени от напрежение.

Другият капан, в който могат да попаднат Водолеите е този на техните почти непрестанни мисли. Добре е да намерят начин да спират мисловния поток в главата си, защото могат да изпаднат в психичен срив. Както знаем умът ни създава реалността и е важно да поддържаме „чистота“ и баланс в него. Тревожността също е Водолейска предразположеност и е следствие на прекалено умствено пренатоварване.

Най-лесният начин за Водолеите да отработят тази своя склонност към обмисляне е да започнат да взимат решения и да действат. Когато се научат да действат повече, отколкото да философстват, тогава пред нас ще се разкрие личност с високи етически възгледи, човещина и уникална мисъл, която ще има ресураса да стори промените, за които мечтае – в себе си и в света.

 

Автор: Валентина Радиева-Маренова

За изготвяне на личен хороскоп: vmarenova@gmail.com или на ФБ страницата: https://www.facebook.com/astrologyconsulthoroskop/

 

Снимка: Velislava Kovatcheva Photography

 

 

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *