IMG_1356 (Medium)

360 души преминаха през спешните кабинети на УМБАЛ Бургас по празниците

 
От днес болницата възстановява плановите операции
360 души преминаха през спешните кабинети на УМБАЛ Бургас през четирите почивни дни. През Спешно отделение са минали 250 души, а 110 са посетили неотложния дежурен кабинет в МЦ „Св. Николай Чудотворец“, който работи по договор с личните лекари в извънработното им време.
Най-много са били пациентите с оплаквания от сърдечно-съдовата система – хипертония, сърдечна недостатъчност, предсърдно мъждене. Приети са и пациенти с инсулти, както и с бъбречни кризи и влошени онкологични заболявания. Под 10% от преминалите са потърсили ортопедична помощ заради травми, обслужени са и пострадали от три катастрофи.
„Прави впечатление, че голяма част от хората дълго са отлагали посещението си при лекар, лекували са се сами в домашни условия, неглижирали са състоянието си и са получили усложнения“, споделиха дежурни спешни медици.
Бройката на хората със симптоми, характерни за вирусни и дихателни инфекции е изключително ниска – само 8 души. Децата, прегледани в детския кабинет, също са малко – под 20. От днес, съгласно заповедта на Министерството на здравеопазването, УМБАЛ Бургас възстановява плановите операции. Свижданията в болницата остават забранени.
Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *