IMG-dd02279287e5b72b3e23e5e3e057e923-V

Областният управител на Бургас проф.Мария Нейкова проведе приемен ден в Несебър

Областният управител проф. Мария Нейкова настоява община Несебър да получи финансиране по програми за реконструкция и съхраняване на уникалните за света църкви в Стария Несебър-Обект на Световното културно наследство

 

Във вторник областният управител на Бургас  проф. Мария Нейкова проведе приемен ден в  Несебър. С очакване за съдействие в разрешаване на различни казуси, жители на Несебър и околни населени места дойдоха за среща и консултация с проф. Нейкова и изказаха удовлетворението си от това, че за първи път областен управител отива при хората, за да чуе проблемите им и да се ангажира да съдейства за разрешаването им.

По време на срещите гражданите поставиха редица проблеми,  свързани с пътната инфраструктура, облагородяването на райони, включително и к.к. Слънчев бряг.

В рамките на посещението си областният управител се срещна с кмета на община Несебър Николай Димитров. Обсъдиха се важни теми, които касаят брегоукрепването на с. Равда, управлението на имоти – държавна собственост, които биха могли да бъдат прехвърлени на община Несебър за реализирането на проекти с обществена значимост, както и бъдещата реализация на проекта за реализация на лодкостоянката в с. Равда.

IMG-0f825302221ae0b2f1436670fd92290b-VКонструктивният разговор продължи в посока съдействие от страна на областния управител да се придвижат срочно преписки по различни казуси. Ангажиментът за съдействие беше приет с готовност от проф. Нейкова ,като знак за това как трябва да си сътрудничи държавна и местна власт в интерес на хората от населеното място.

В тази връзка проф. Нейкова ще направи необходимото пред управляващите органи на оперативните програми, в подкрепа община Несебър да получи финансиране за реставрация и съхраняване на световно значимите паметници на културата.

Срещата продължи с посещение на Стария град, където областният управител посети Археологическия музей, чийто фонд надхвърля 10 000 експоната, старите църкви. Нейкова и Димитров обсъдиха предстоящото посещение в Несебър на комисия от ЮНЕСКО през пролетта на следващата година.

FB_IMG_1639497715412 (1)

 

Във връзка с 20-годишнината на Националната асоциация на председателите на общинските съвети Председателят на управителния съвет Красимир Косев връчи на областния управител проф. Мария Нейкова грамота за съществен принос в развитието на местното самоуправление.

 

 

 

С встъпването си на длъжността областен управител проф. Нейкова започна провеждането на приемни във всички общини на Бургаска област. Целта на тази инициатива е да улесни гражданите в населените места извън Бургас.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *