BG_Koleda_RGB_970x250 (1)

„Българската Коледа“ озарява ефира на bTV на 25 декември

 „Българската Коледа“ озарява ефира на bTV в помощ на спешната педиатрия и интензивното лечение на деца

 

Плеяда от звезди ще подкрепи благотворителния концерт

под патронажа на президента на Р. България

 

Деветнадесетото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“, която се провежда под патронажа на президента на Република България г-н Румен Радев, ще се излъчи по bTV на 25 декември от 20:00 часа.

Тази година инициативата в помощ на лечението на най-малките е под надслов „Дари надежда на дете в беда“. Всички средства, събрани от дарители по кампанията, ще бъдат насочени в помощ на спешната педиатрия и интензивното лечение на децата в критично здравословно състояние. Каузата си поставя амбициозната цел да осигури необходимата съвременна апаратура за диагностика, лечение и мониториране на жизненоважните параметри на крехкия детски организъм. Модерната техника ще бъде дарена на отделенията по реанимация и интензивно лечение на деца в болници в цялата страната.

Водещи на тазгодишното издание на церемонията ще са любимите лица от сериала по bTV „Татковци“ – Павел Иванов и малката Ая Алексиева. 28-годишният актьор и 9-годишната му талантлива партньорка играят съответно ролите на самотния баща Тодор Балевски и неговата малка дъщеричка Кики.

В благотворителния концерт ще се включат и цяло съзвездие от любими български музиканти: Графа, Веско Ешкенази, Белослава, Дони и Нети, Фондацията, Дара Екимова и НиколаТодоров,  Тони Димитрова, Любо Киров, БТР, Росица Кирилова и група „Жестим и  други.

В празничния спектакъл навръх Коледа зрителите ще се насладят и на изпълненията на детска вокална група „Бон-Бон“, частно музикално училище „Voice Academy“,  Денислава Димитрова и Мартин Стоянов, които ще представят България на Детската Евровизия  с песента „Гласът на любовта“, детска вокална група „Нови гласове“ от град Търговище,  Национално училище за танцово изкуство и учениците от Първа английска гимназия със своя модерен танц и мажоретки.

В празничния концерт се включи и победителката от „Гласът на България“ Петя Панева, която ще изпее народната песен „Я, изгрей, изгрей“.

Гледайте благотворителния концерт на „Българската Коледа“ на 25.12.2020 от 20:00 часа по bTV, онлайн на btv.bgbtvplus.bg  и на VOYO. Слушайте концерта и по bTV Radio.

Всички желаещи да подкрепят инициативата, могат да се включат и в благотворителния базар „Дом на каузите“, който ще се проведе в парк-театър Борисова градина този уикенд (18 и 19 декември). bTV Media Group също ще участва със свой благотворителен щанд „Добрият пример“, а всички приходи ще бъдат дарени в полза на „Българската Коледа“.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *