читалище

  «Кинопроба» в Поморие

   

   

  афишаМеждународниятфестивал «Кинопроба»ще се проведе в Поморие от 15 до 17 август в читалище «Просвета 1888» с начален час 20:00. В програматасавключени 23  късометражнифилма, чиитоавторисамладирежисьори от 8 държави.

   

  В продължение на три дни през августжителите и гостите на морския град щеиматвъзможност да се насладят и споделятсвоите впечатления от «младото кино» на България, Русия, Грузия, Израел, Португалия, Украйна, Куба и Швеция.

   

  «Кинопроба»ще предложи на зрителитепрограма, съставена от най-добритеигрални, документални и анимационникъсометражнифилми, коитооще не саизлязли на големиякиноекран. Технитеавторисавъзпитаници на ВУЗ-ове по филмовоизкуство  и дебютанти от различнистрани, коиточестоставатизвестнирежисьори. Сред тяхса Лиза Соколова-автор на уникалнияанимационен проект «Люлката на света», получил първата си награда на «Кинопроба», както и Зоя Киреева с филма «Глупавотомомиче», събралвпоследствие много международнипризове. Възможно е зрителите да припознаят в младитеавториизвестнирежисьорикато Андрей Тарковски, Стенли Кубрик, Такеши Китано и други.

  Младитебългарскикинематографистище представят на «Кинопроба» три късометражнифилма: «Съвременна история» (режисьор Анна Милушева), «Тъмната страна» (режисьорЛиляна Стоянова) и «Последнаесен» (режисьор София Илиева)

   

  Организаторите на «Кинопроба»подчертават, че фестивалътимаособена роля в рамките на международния проект «България с лице към света»,  който цели да развиетворческия потенциал на страната, да разшириграниците в съвременнотоизкуство и утвърди нови културниинициативи и тенденции.

   

  Дати на провеждане: 15,16,17 август

  Начален час: 20:00

  Адрес: Поморие, Народно читалище «Просвета 1888», ул. Княз Борис I, 51

  Телефон за връзка: +359/ 897 251 361
  Facebook: kinoproba.pomorie

   

  Print Friendly

  Автор: Nessebar-News.com


  • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *