1582290103_img_2210

За първи път в Бургас – специалност „Брокер недвижими имоти“

 

За първи път в Бургас, от учебната година 2020-2021 се въвежда специалност „Брокер недвижими имоти“. Тя ще се изучава единствено в ПГСАГ „Кольо Фичето“ Бургас, в една паралелка, с английски език. Създаването на професията се налага заради високите изисквания на пазара и дългогодишното настояване на Националното сдружение на агенциите за недвижими имоти брокерската професия да бъде изучавана в училище, а практикуващите я специалисти да имат нужното образование.

ПГСАГ „Кольо Фичето“ създаде специално видео, в което професионалисти разказват какво работи брокерът, какво трябва да знае той, какво се изучава в специалността и перспективна ли е професията като условия на труд и възнаграждение.

Видеото е изготвено със съдействието на  Румяна Георгиева, собственик на агенция за недвижими имоти и член на Управителния съвет на Национално сдружение „Недвижими имоти“, преподаватели и ученици от гимназията. Надяваме се, че видеото ще бъде от полза на седмокласниците и техните родители. Видеото вече е качено в сайта и канала на гимназията в Youtube.

Специалността „Брокер“ е с прием след седми клас, с петгодишен курс на обучение. Застъпени са много професионални предмети, свързани със строителството – градоустройство, оценка на имоти, икономика, счетоводство на предприятието, както и предмети, свързани с търговията и психологията в търговията – комуникация и бизнес етикет, предприемачество, електронна търговия, право, маркетинг. Практиките ще се провеждат във водещи брокерски фирми.

Балообразуването е от удвоените оценки по български език и математика.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *