DSC_0081

В Бургас стартира национална дарителска кампания

Стартира национална дарителска кампания под наслов „Дари книига – подари знание“

При изключителен интерес стартира националната кампания за насърчаване на четенето „Дари книга- подари знание“. Инициативата е организирана от фондация „Шанс за децата и природата на България“ и Център за млади тлаанти в подкрепа на литературен клуб–читалня „Малкият принц“.

Гости на събитието бяха както частни лица, така и представители на фирми, които подкрепиха началото на кампанията. Първите дарители се насладиха на приказката „Кокошката с пломбирания зъб“ с автор Петя Иванова на 7г., редовен посетител на читалнята, а  малките творци от проекта „Моите първи истории“ към центъра за талантливи деца в града представиха своите авторски приказки на тема Коледа.

На старта си кампанията получи най-голяма подкрепа от една от най-бързо развиващите се технoлогични компании в Централна Европа – „ BULPROS“. Техни представители приеха сертификата за щедрото си финансово дарение и споделиха с гостите кои са любими им детски книжки и за финал ги подариха на читалня „Малкият принц“ в град Бургас.

„Благодарение на дарението ще обогатим нашия уютен Литературен клуб-читалня „Малкият принц“ с нови, интересни и привлекателни заглавия. Надяваме се на повече активност от страна на бизнеса и на големите компании в Бургас и България““, коментира Лилиана Славова, председател на Фондация „Шанс за децата и природата на България“, организатор на кампанията.

DSC_0073До момента инициативата са подкрепили деца, родители и приятели на организаторите, като всеки е дарил любими детски книжки в полза на читалнята, защото „книгата не е просто хартиено тяло. Тя е  магия, която можеш да държиш в ръцете си. Какво по-ценно и хубаво от това да можеш да прелистваш страниците, да развихряш въображението си, наслаждавайки се на илюстрациите, да вдишваш аромата на хартия и мастило“, допълни  Лилиана Славова.

С фондацията са се свързали и са изпратили своите книги много млади български автори на детска литература, сред които е писателката Радостина Николова и издателство „Мармот“ с любимата на децата поредица „Приключенията на мотовете“.

С над 120 заглавия вече се е увеличила книжната съкровищница за най-малките читатели, а кампанията продължава до края на месец февруари с цел да насърчи и популяризира четенето сред деца и юноши и да накара хората да обърнат внимание и да станат по-активни, защото „ свят на модерни технологии и забързана рутина често нямаме време да се отдадем на четене“, сподели за финал Лилиана Славова.

Всеки, който има възможност и желае, може да изпрати или занесе книги в центъра за млади таланти на площад Атанас Сиреков 4, град Бургас.

Дарения на книги се приемат до края на месец февруари.Повече информация за кампанията може да се получи на тел: 0887/201033 или по имейл: info@forbgkids.org

Телевизия БТВ огласи в новините си прекрасната идея:

https://btvnovinite.bg/bulgaria/dari-kniga-podari-poznanie-nacionalna-kampanija-nasarchava-cheteneto.html?fbclid=IwAR2xH8JfCsdoLawRgc10cei0kRK0Z-hMhgXAKwLQuXNqHC1App1nOqwFnWg

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


  • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *