IMG-e22173b1d9692568e7049b1843f31310-V

„БСП за България“ – против бежанския лагер в Малко Търново

 Народният представител от „БСП за България“ Петър Кънев, областният лидер на БСП – Бургас Стойко Танков и председателят на ОбС на БСП – Малко Търново Дора Петкова се срещнаха с представителите на Инициативен комитет против изграждането на „Бежански лагер в град Малко Търново“.

          Събрани са над 600 подписа, като инициаторите са готови на законни протестни действия, ако държавата не се съобрази с мнението на жителите на странджанската община, стана ясно на срещата.

          Незaвисимо, че обществената поръчка беше първоначално спряна, тя отново е входирана от Министерство на вътрешните работи – сподели жител на града.

          „Опитват се да ни заблудят, че ще е площадка, използвана при кризисни ситуации, но финансирането идва от европейския фонд „Убежище, миграция и интеграция“.  Не може хората да гладуват, а да храним бежанците в България“, негодуват хората. Жителите се тревожат и за децата си.

          Още един тежък акт на държавата към населението на Странджа беше извършен, за съжаление, в последните 10 години – избиването без причина на хиляди животни в Странджа. Това, заедно с неглижирането от държавата на проблемите на населението в Странджа, доведе до обезлюдяването на района. Изграждането на център за мигранти ще ликвидира града.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


    • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *