Почетният председател на ДПС Ахмед Доган се среща с депутатите, които изпълниха заръката му да не подкрепят кабинет на ГЕРБ, това съобщи БНТ.

Всички те са поканени от Доган на разговор, на който ще присъстват още бившите депутати Рушен Риза, Кадир Кадир и други приближени на почетния председател активисти на ДПС.

С д-р Ахмед Доган сме в ежедневна комуникация. Той се намира в страхотна форма и следи политическите процеси в България, Европа и света. Доган има много ясна представа в каква политическа криза в момента е демокрацията в страната“, коментира пред БНТ Валентин Тончев, депутат и член на ЦОБ на партията и един от подписалите писмото до Ахмед Доган.

Той разкри, че „д-р Доган разполага с критично мислене и визия за развитието на България и може да ни бъде полезен в този критичен момент„. Именно затова те го призовали да вземе отношение за случващото се, както в партията, така и в България. „И ще видите, че той скоро ще вземе отношение“, изтъкна още Тончев.

Пеевски парира дребните интриганти, които мътят неговата и на Доган главата

Пеевски парира дребните интриганти, които мътят неговата и на Доган главата

ДПС е монолитно, с Доган ще бъдем заедно

На срещата не са поканени нито Делян Пеевски, нито неговите заместници, нито който и да е от 30-те народни избраници на ДПС, които не спазиха повелята на Доган да гласуват против кабинета на ГЕРБ-СДС.

Според появили се информации се очаква почетният председател Доган да излезе с послание и решение за съдбата на ДПС. Възможно е срещата да е помирителна и на нея да присъства и Делян Пеевски, според „24 часа“, но преобладава мнението, че на нея ще присъстват само 17-те депутати, подписали писмото, както и други верни на Доган хора.

Подписалите писмото до Доган са:

Джевдет Чакъров

Джейхан Ибрямов (той също бе изключен от ПГ на ДПС)

Севим Али

Ализан Яхова

Валентин Тончев

Анджей Джандев

Едис Даудов

Ешереф Ешереф

Левент Мемиш

Мехмед Салим

Тимур Халилов

Фатме Рамадан

Хабибе Расим

Хайри Садъков

Юсеин Вейселов

Ердуан Мехмед

Марио Рангелов

Рамадан Аталай не бе включен в подписите, защото вече е независим народен представител, но също е от хората, приближени до почетния председател и гласува срещу кабинет на ГЕРБ.

Припомняме, редица партийни структури се обявиха срещу разделението в партията и настояха Ахмед Доган лично да поеме партията.

Рамадан Аталай: Има разрив между Пеевски и Доган

Рамадан Аталай: Има разрив между Пеевски и Доган

Ахмед Доган разпоредил ДПС да не подкрепя правителството на ГЕРБ