5 (9)

Цветан Цветанов: Това, че не се подпомогна реалният бизнес, ще е проблем с много тежки последствия

 

 

Това, че не се подпомогна реалният бизнес, ще е проблем с много тежки последствия в следващите месеци, заяви в Сливен председателят на Републиканци за България Цветан Цветанов. Според него правителството не е дало ясни решения и мерки как ще бъде подпомогнат бизнесът.

„Искаме да подпомогнем семейния, микро, малък и среден бизнес, защото в условията на ковид, последствията за малкия бизнес бяха най-сериозни и много от тези бизнеси дори фалираха. В момента парите се харчат безотчетно, без да има никаква яснота къде отиват, колко са работните места, които са подпомогнати.“

„Листата на Републиканци за България в Сливен е добре подготвен отбор от професионалисти“, уточни Цветанов и посочи, че в нея няма „спуснати“ от ръководството хора, а само жители на четирите общини на област Сливен.

„Силата на нашия политически проект е, че имаме младостта и активността, съчетани с мъдростта, даваме шанс на знаещите и можещите, които да дадат добавена стойност в развитието на съответния регион“, каза Цветанов.

Председателят на партията изрази удовлетворение от това, че има изключително подготвен отбор от професионалисти в Сливен.

„Те са представители на всички общини в областта. Защото местните хора знаят местните проблеми“, сподели Цветанов.

Водач на листата е Пенчо Иванов, който е родом от Сливен, но от близо двайсет години живее в САЩ, където се занимава с транспортен бизнес.

Той е сред големите дарители на областната болница в Сливен, като според него, сред основните приоритети на държавата трябва да бъде образованието.

3 (16)Недко Недев областен координатор на партията заяви, че политическият проект е дългосрочен и изрази увереност, че ще имат собствена група в новия български парламент. Той изтъкна, че е бил против това в листите на партиите да бъдат сложени хора, които нямат досег с града.

„Убеден съм, че в неделя те ще отидат и ще упражнят правото си на глас, защото в една пандемия, бъдещето можем да очертаем само ние – българските избиратели“, заяви Цветанов.

Той се обяви за прозрачност в сферата на земеделието, и стимулиране на българското производство.

Цветанов очерта няколко проблема в настоящата предизборна кампания, сред които, че е нямало сблъсък на политически идеи, нямало е политически дебат по същество за бъдещето на страната.

По думите му, решенията в държавата се взимат единствено от премиера Борисов и това трябва да се промени.

Според него, през последните години съществува практика да се заобикаля Закона за обществените поръчки и те се възлагат на приближени до властта фирми. Цветанов разкритикува мерките на правителството за ограничаване на пандемията, както и липсата на мерки за подпомагане на бизнеса и безотчетното харчене на държавни пари.

„Правителството харчи много пари в момента без никакъв контрол“, каза той, като сравни тази практика със завареното положение от ГЕРБ през 2008-2009 година, предшествани от т.нар. Тройна коалиция. Цветанов изрази опасения, че след изборите в страната ще има голям бюджетен дефицит.
Сред приоритетите на партията Цветанов посочи реформа в съдебната система, електронното управление, което да намали корупционния натиск, стимулиране на родното производство в земеделието, запазване на плоския данък и др.
ПП „Републиканци за България“  участва в предстоящите избори бюлетина номер 21.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


 • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

6 thoughts on “Цветан Цветанов: Това, че не се подпомогна реалният бизнес, ще е проблем с много тежки последствия

 1. Чичо

  Малкия и семеен бизнес е буквално на колене! България има нужда от много сериозна промяна! 04.04.№21

  Reply
 2. Шломо

  Аз мисля ,че накрая това ще е големия проблем!Бизнеса пълни бюджета и дава работните места!

  Reply
 3. BoLeto

  За жалост тежките последствия вече са на лице и всички ние сме потърпевши!
  Трябва да се гласува активно, само така промяната ще дойде. Успех на 04.04!

  Reply
 4. jozefa

  Всичко в страната в настоящия момент е оставено на произвола.Това не може да продължава -загиваме!Да гласуваме за промяната!

  Reply
 5. Joy

  За съжаление вече много от хората в бранша загубиха работа си!

  Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *