Тошко Йорданов припомни края на Троянската война, коментирайки обвиненията на ПП, че партията му била Троянския кон в правителството в студиото на Нова телевизия.

„Те играят един и същ танц. Кирил Петков и Асен Василев създадоха в това правителство нов вид корупционни схеми. Ако двамата се опитват да си играят на цитати от „Илиада“ за Троянската война, искам само да им напомня как завършва тя и как гърците сриват Троя със земята. Тук идва другият въпрос – коя го играе хубавата Елена, кой е Парис и кой е излъганият от любовта на живота си Меналай в цялата тяхна метафора?“, каза още той.

Според него ИТН е единствената партия, която е изобличила лицемерието в парламента.

„Що се отнася до репликите, които ръсят за следващия кабинет, първо нека минат изборите, второ да видим дали изобщо ще може да се състави нещо без ИТН. Трето, всички говорят срещу нас. Задайте си въпроса защо – защото сме единствените, които показахме какво се случва вътре и показваме лицемерието„, допълни Йорданов.

ИТН излизат сами срещу всички на изборите

ИТН излизат сами срещу всички на изборите

Как да подкрепим правителство с Асен Василев, който уби първия мандат, пита Балабанов

Той припомни, че когато ИТН са били първа политическа сила, не са срещнали подкрепа, но заяви, че партията му ще следва принципите си, това което са обещали и ще си държат на думата.

„Ще постъпим по същия начин, както досега. Това, което сме обещали, ще се опитаме да го направим. Ще си държим на думата. Влязохме да премахнем „модела ГЕРБ“, направихме го. Влязохме и казахме, че няма да участваме в схеми и лицемерие, направихме го. Казахме, че ще спазваме коалиционното споразумение, спазихме го. Нарушиха го ПП. В следващия кабинет, ако има достатъчно разумни формации, естествено, че ще участваме“, каза още депутатът. По думите му е възможно „Има такъв народ“ да е опозиция в новия парламент.

Коментирайки договора с „Газпром“, той каза че бившият министър на енергетиката Александър Николов, излъчен от ИТН е искал България да плаща на „Газпром“ по схемата, по която плащат Германия, Италия и Гърция и подчерта, че сега България купува руски газ чрез посредници с 30 процента по-скъпо и подчерта, че партията му не е можела да участва реално в управлението на държавата, а финансовите потоци са се контролирали еднолично от Асен Василев.

ИТН затвори 47 НС със спомени за политическите игри и тревога за студената зима

ИТН затвори 47 НС със спомени за политическите игри и тревога за студената зима

Това заяви от трибуната на НС Пламен Николов