Съдия Владислава Цариградска е била предупредена „да се кротне“. Заплахата е отправена от ръководителя на пресцентъра на Прокуратурата чрез нейна позната.

Това стана ясно от думите на съдия Цариградска, за която стана известно, че е заплашвана от убития Мартин Божанов – Нотариуса.

„През обща позната с г-н Иванов получих предупреждение, че трябва да се кротна. „Кажи на тая жена да се кротне“, цитира Цариградска. Според нея щом някой дръзва да отправи такива заплахи към съдия, то върховенство на правото няма. Има върховенство на силата.

Всъщност Веселин Иванов е шеф в дирекция „Публична комуникация“ към главния прокурор. Той е и подател на един от сигналите срещу Борислав Сарафов. По този сигнал беше и първото произнасяне на съдията по механизма за разследване на главния прокурор. Припомняме, Даниела Талева отказа да образува разследване.

Веселин Иванов е отправил директно подобни предупреждения и към проф. Асена Сербезова, заяви Цариградска.

Съдия Цариградска: Всички активности по случая "Нотариуса" са имитация

Съдия Цариградска: Всички активности по случая „Нотариуса“ са имитация

Тя настоя да се търси истината

По думите ѝ един от важните въпроси пред разследващите е кои са прокурорите „С“ и „Р“, получавали големи суми при посещенията си в заведението „Осемте джуджета“. Разкритието направи вчера бившият вътрешен министър Бойко Рашков, но без да назовава имена.

Съдия Цариградска призова медиите да потърсят отговора от институциите и по-специално – от Прокуратурата.

Мартин Божанов е бил таен сътрудник на МВР, заяви още Цариградска. Имал е водещ ръководител от ведомството. По неофициална информация на съдийката той е от 3-то РУП, който съвсем наскоро е бил освободен от длъжност.

„Вече трябва да говорим за казуса „Осемте Нотариуса“, загатна Цариградска за обвързаност между Пепи Петров-Еврото и Марин Нотариуса.

Съдия Цариградска отново е с охрана

Съдия Цариградска отново е с охрана

Готви се поредният жертва на пешка в съдебната система, за да се продължи по същия начин