1(54)

Стартира национална кампания за по-лесен достъп до пари в брой в общините

Инициативата „Лесен достъп до пари в брой за твоята община“ е на лидера във финансовите услуги Euronet

Парите в брой продължават да бъдат водещ и най-предпочитан метод за плащане за потребителите у нас. България е на второ място в Европа след Румъния по брой плащания кеш, сочи статистика на ‘Global Findex’. У нас 63% от трансакциите се извършват с пари в брой, а в съседката ни – над 78%. В тази връзка Euronet Worldwide, Inc., световен лидер в платежните услуги с присъствие в 62 държави и мрежа от 50 000 банкомата, стартира мащабна кампания за осигуряване на бърз и лесен достъп до пари в брой в отдалечени райони в България. Инициативата „Лесен достъп до пари в брой за твоята община“ ще обхване малки населени места в цялата страна, в които няма банкомати.

Достъпът до пари в брой е ценна услуга, която помага за развитието на местните икономики. Въпреки това, проблемът с оттеглянето на банките от малките населени места и закриването на ATM устройства все повече се задълбочава последните години в България. С инициативата си „Лесен достъп до пари в брой за твоята община“ Euronet цели да повдигне темата за важността на парите в брой и избора на метод на плащане.

Наличието на банкомати в малките населени места гарантира финансовата свобода на жителите и отстранява необходимостта те да пътуват до по-големите градове, за да получат достъп до пари в брой. Затова кампанията „Лесен достъп до пари в брой за твоята община“ е насочена към общини и кметства, които биха искали да осигурят възможност за теглене на пари. Като част от инициативата успешно вече са инсталирани банкомати на Euronet в отдалечени населени места в няколко общини, където дълго време жителите не са имали достъп до пари в брой.


Euronet изцяло поема отговорност за инсталирането, поддръжката, застраховката и всички операции на банкомата, като е необходимо общината да осигури 1 кв. м. пространство, подходящо за инсталиране на банкомат.


Устройствата на Euronet предлагат услугата за реклама, което допълнително стимулира местната икономика. Рекламата чрез банкоматите може да включва видеоклипове и изображения на екрана, съобщения върху касовите бележки или позиционирането на печатни материали върху страниците на самите банкомати.

Ползите от поставянето на банкомат в малки населени места са:


•    Необходима услуга за гражданите и посетителите
•    Алтернатива на картови плащания при липса на ПОС устройства в точките на продажби
•    Подкрепа за местната икономика
•    Euronet не налага никакви такси за теглене с карти, издадени от български банки
•    Намаляване на необходимостта от пътуване до други населени места за достъп до пари в брой
•    Заместител на закрити банкови клонове
•    Възможности за реклама в общността
Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *