2. отляво-надясно Валентин Михайлов, Красимир Петков, Костадин Петков и Александър Брилис(1)

  София Тех Парк получи подарък български електрически камион Sevic V500e

  image003Катя Стайкова

  Клъстер Тракия икономическа зона

   

   

   

  София Тех Парк получи ценен дар – произведения в България електромобил Sevic V500e. Първият в страната научно-технологичен парк с фокус информационни технологии, науки за живота и зелена енергия, ще ползва първия български мини товарен автомобил на ток. Производител на камиона е ситуираната в Тракия икономическа зона фирма Sevic Innovation, дъщерно дружество на българо-американска компания Милара Интернешънъл – световният лидер в роботиката за полупроводниковата индустрия, която успешно навлезе и в електромобилността.

  „Вярваме, че София Тех Парк е идеалното място за представяне на възможностите на Sevic V500e. Нашето сътрудничество има за цел да ускори внедряването на транспортни и логистични решения за чист въздух, особено в големите градове“, изрази своя ентусиазъм от партньорството Красимир Петков, собственик на Милара Интернешънъл и Севик Иновейшън. Той официално предаде ключовете на произведения в България електромобил на Костадин Петков, заместник-председател на Надзорния съвет на София Тех Парк.

  На церемонията присъстваха Александър Брилис, генерален мениджър на Sevic, както и инженери от компанията, начело с R&D мениджъра инж. Валентин Михайлов.

  Илия Станчев, мениджър събития на София Тех Парк, направи тест драйв на V500e на територията на парка. Той беше силно заинтригуван от факта, че електромобилът има впечатляващ пробег от 300 км с едно зареждане.

  Даряването на Sevic V500e се случи по време на международната конференция Automotive Forum Bulgaria 2024, която се провежда от 11 до 13 юни 2024 г. в Иновационен форум „Джон Атанасов“, София Тех Парк. Организатор на събитието е Аутомотив Клъстер България в партньорство с Българската агенция за инвестиции (БАИ) и правна кантора Kinstellar.

  Sevic Innovation е сред участниците в конференцията. Посетителите могат да разгледат произведения в България електромобил Sevic V500e – паркиран е пред сградата на форума.

  Броят на участващите компании в Automotive Forum Bulgaria 2024 е внушителен – C4V, Skeleton Technologies, BASF, Kinstellar, Eldrive, Shell, Urban Foresight, Hydrogenera, Sevic Innovation, Yazaki Corporation, Altair Engineering, TRI Soft, DS Smith Bulgaria, Deloitte, Haycad Infotech, Robco Swat, Technology Valley, Toyota Motor Europe, Nidec Elesys Bulgaria, Nexeo Plastics, EtherMind, Dell Technologies, Visteon, HERE Technologies и други.

  Във форума се включват и представители на Професионалната асоциация по роботика и автоматизация и иновации (PARAi), Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП).

   

  Print Friendly

  Автор: Nessebar-News.com


    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *