1-2

Румен Петков: „Коалиция за България“ предлага истинската лява листа

„Коалиция за България“ предлага истинската лява листа, другите излъчват безсилие. Това заяви пред медиите председателят на КП „Коалиция за България“ и лидер на ПП АБВ Румен Петков. След като внесе в ЦИК документи за регистрация на листата на формацията, той подчерта, че „Коалиция за България“ и кандидатите й за евродепутати излъчват патриотизъм, принадлежност и много ясна политика.

“Нашите евродепутати ще бъдат в българското семейство, защото там ни е мястото. Когато предлагаш човек, който ти казва, че е европеец, а после българин, лично изпитвам съмнение и скептицизъм, защото чувството за родова памет и местен патриотизъм, ако бъде подменено от изкривени ценности, нищо добро не очаква тези, които са изпратили такъв представител”.

Петков посочи, че листата на „Коалиция за България“ е най-силната и се състои от 17 регистрирани кандидати, 11 от които са хабилитирани лица, а 5 от тях са университетски преподаватели. Той коментира, че междуособиците на „Позитано“ оставят на много заден план работата по формирането на леви политики.

„С болка казвам, че на „Позитано“ има битка между ръководството на партията и самата партия. Има битка между два клана – на Нинова и на Станишев. Има битка срещу левицата. Там не мисля, че става дума за лява политика. Това, което се предлага няма дума за работници, няма дума за кооперативи, за стабилизиране на ядрената ни енергетика, т.е. е един набор от кухи фрази, на който бяхме свидетели в отиващия си европарламент“.

Колкото до листата на ГЕРБ, тя сочи грабежът на миналото столетие, коментира Румен Петков.

„На ГЕРБ листата излъчва съсипията на селското стопанство. Там са ликвидационните съвети, унищожаването на ядрената ни енергетика чрез 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ „Козлодуй“, там е продажбата на авиокомпания „Балкан“”.

Състав на листата на „Коалиция за България“ за участие в изборите за членове на Европейския парламент на 26.05.2019 г.

1.      Боян Дуранкев
2.      Пламена Заячка
3.      Георги Кючуков
4.      Александрина Костадинова
5.      Радан Мирянов
6.      Камелия Стаматова
7.      Красен Димитров Димитров
8.      Калина Найденова
9.      Боян Борисов Киров
10.  Емил Стоименов
11.  Георги Светломиров Петров
12.  Антон Коджабашев
13.  Георги Илчев
14.  Димитър Петров
15.  Иван Петков Педев
16.  Любомира Ганчева
17.  Румен Петков
Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *