Още по темата

  • Надзирателите излязоха на протест, искат 20% увеличение на заплатите
    29.01.2018

Пространството пред правосъдното министерството събра надзиратели и служители на Съдебна охрана от цялата страна на протест. Те носят плакати с искане за достойно заплащане, предаде агенция БГНЕС.

ВИЖТЕ КАК ИЗГЛЕЖДАШЕ НЕДОВОЛСТВОТО НА ХОРАТА В СНИМКИ

Пред сградата на министерство на правосъдието (МП) има торба, на която пише: „Торбата с лъжи на МП”. На входната врата е окачен надпис: „Оценка на Министерство на правосъдието 0”.

В канче пред входа пък протестиращите изсипаха семки, в него имали локум и стотинки.

Полицаи на протест, блокади в София и страната

Охраната в затворите е недостатъчна

В митинга и в шествието, което продължи пред Министерството на финансите и завържи пред сградата на Министерския съвет те настояха за изравняване на възнагражденията им с тези на полицаи и военни и за попълване на незаетите щатни бройки. Шествието спря за кратко движението на автомобилите по ул. „Раковски“ и бул. „Цар Освободител“.

Пред правосъдното министерство протестиращите скандираха „Оставка“, „Мафия“ и „Европа и за нас“ и оставиха на вратата на сградата белезници и връзка ключове, и символична „торба с лъжи“.

Те носеха плакати, на които пишеше „Дали е честно, че министрите взимат европейска заплата, а ние – не“,

„Майката на нацията, мащеха за служителите си“, „Докога европейските ценности и норми ще бъдат само на хартия в България“, „Докога ще ни третират като втора ръка хора“, „Оттук нататък за нас е въпрос на чест“, „Искаме увеличение, а не подаяние“ и „Докога от следващия бюджет“.

Протестиращите поискаха да внесат в МС писмо с искане за среща с премиера Бойко Борисов но не бяха допуснати от охраната. Радослав Мартинчев, зам.- председател на Синдиката на служителите в затворите каза пред журналисти пред МС, че протестите няма да спрат, докато държавното управление не се съобрази с исканията на хората.