Премиерът Кирил Петков и началникът на кабинета му Лена Бориславова ще бъдат поставени под карантина, стана ясно от съобщение на Министерски съвет.

Причината е, че те са контактни лица на председателя на парламента Никола Минчев, който вчера даде положителна проба за коронавирус след Консултативния съвет за национална сигурност при президента.

Минчев се почувствал зле след продължилото близо шест часа заседание и си направил тест. През следващите дни той ще участва в заседанията на парламента дистанционно по електронен път при спазване на приетите от Народното събрание правила.

Шефът на НС e положителен за коронавирус

Шефът на НС e положителен за коронавирус

Той се е почувствал зле след заседанието на КСНС и би трябвало всички присъстващи да са под карантина

Очаква се Столичната здравна служба да реши дали да постави под карантина и другите участници в КСНС при президента като контактни.

Днес Кирил Петков трябваше да се срещне с ръководствата на петте национално представителни работодателски организации (Асоциация на Индустриалния капитал в България; Българска стопанска камара; Българска търговско-промишлена палата; Конфедерация на работодателите и индустриалците в България; Съюз за Стопанска Инициатива), както и с ръководството на Българската асоциация на металургичната индустрия.

Президентът и част от екипа му са се изолирали

Президентът и част от екипа му са се изолирали

Държавният глава обяви със снимка от ВМА, че си е поставил бустер доза

Освен това беше потвърдена и визитата на Кирил Петков, планирана за 18 януари, в Скопие като израз на добра воля от страна на България за размразяване на преговорите между двете страни, което да отпуши подготовката за преговори за еврочленство на Р. Северна Македония. Дали обаче това посещение се състои, не е ясно, при положение, че заповедта за намаляване на срока на карантината при боледуване и контакт още не е издадена, а са заявени само намерения от страна на експертния съвет към МЗ, т.нар пандемичен комитет.