Президентът Румен Радев свиква Народното събрание на 21 юли от 9.00 часа. Това обяви самият той в село Проф. Иширково, където присъства на ритуала „Жътва“.

Сега е моментът българските политици да си свършат работата, да намерят обединение, да намерят пресечни точки на техния интерес, които всъщност да бъдат интересите на всички българи, заяви той.

По негови думи всички очакват от тях да продължат демонтажа на порочния модел. Ако не го направят, оставаме гладни всички, категоричен бе Радев.

Стефан Янев поиска спешна промяна в говоренето на политиците и диалог с гражданите

Стефан Янев поиска спешна промяна в говоренето на политиците и диалог с гражданите

Политиката е за политици, не за бюрократи и технократи с временни решения

Президентът поздрави „Има такъв народ“ с изборната победа.

Той посочи, че предприетото вчера от тях е всъщност отварянето на вратата към диалог и намиране на консенсус за решение на проблемите в политическата система.

Запитан кога ще започнат консултациите при него, Радев напомни, че има ясен конституционен модел и увери, че той ще бъде следван без никакви забавяния. „Трябва парламентарните групи да се сформират, след това да поканя всички представители на консултации и да връча първия проучвателен мандат. Редът е такъв и аз няма да го бавя“, обеща президентът.

По негови думи партиите най-сетне трябва да намерят пътя един към друг, тъй като няма друг начин. Според държавния глава е въпрос на диалог и на намиране на общ подход и позиции.

Относно идеята служебното правителство да стане редовно, държавният глава подчерта, че и предложенията, и утвърждаването на едно такова решение зависят от българските депутати, от свободната воля на самите министри и най-вече – от намирането на консенсус и обединяване около ясни принципи и приоритети в името на бъдещето на страната ни.

Стефан Янев: Покажете отговорност, за да конституираме новата власт в полза на България

Стефан Янев: Покажете отговорност, за да конституираме новата власт в полза на България

Изборният процес протича нормално и засега има само дребни проблеми