1 (37)

Павел Вълнев: Сигурен съм, че ще бъдем в следващия парламент

 

Аз съм един от десетте милиона българи по света, на който му писна да се шегуват със страната му и в крайна сметка реших, че трябва нещо да се случи в тази държава. Видял съм много неща по света и мисля, че мога да го споделя тук с нашите сънародници и нещата да се получат. Това каза пред Bulgaria ON AIR зам.-председателят на Републиканци за България Павел Вълнев.

„Аз мисля по един различен начин, богатите хора могат да помогнат, но първо всеки един трябва да се промени. Между другото в България и богатите хора са мразени, не само политиците. Отидох на 21 години в Америка, там е съвсем различно мисленето, там богатите хора дори даряват цялото си богатство, след като приключат с бизнеса си. От тази гледна точка съвсем по различен начин мисля аз, защото в крайна сметка богатите хора са движещата сила в света, когато човек е успял и има финанси, може да помогне на други хора“, каза той.

„В Америка, за да станеш политик трябва да имаш определен финансов статут, докато тук хората си мислят, че някой иска да влезе в политиката, за да натрупа състояние. Мога да ви дам един пример – в щата Илинойс губернатора на щата го оценяват на около 14 милиарда, Тръмп на около 4, на такива хора не можеш да им кажеш дай да направим еди какво си, това са независими хора и аз мисля, че точно такива хора трябва да управляват. Познавам много успешни хора по света, преподаватели, доценти, тези хора можем да ги ползваме като ресурс“, заяви в „Денят On Air“ бизнесменът.

„Аз реално не съм такъв типичен политик – да говоря с клишета и да убеждавам хората в разни неща, аз просто искам да увлека младите хора, защото според мен трябва да се ориентираме към тях, всеки първо трябва да промени сам себе си. Младите хора се чудят как да отидат в чужбина и това е жалкото, нашата цел е да ги задържим тук“, заяви Вълнев.

Той е категоричен, че ПП „Републиканци за България“ ще бъдат в следващия парламент. „Трябват ни реформи във всички сектори“, посочи зам.-председателят на партията.

„В момента няма работещи институции, държавата се управлява от един човек, той казва на месаря как да прави пържоли, на хлебаря как да прави хляб, нямаме работеща държава. Ние трябва да стабилизираме бизнеса, в момента тук имаме капиталистически комунизъм. Реално нямаме пазарна икономика. Конкуренцията се състои в това кой е по-близо до властта. Трябва да въведем и електронно управление, защото от една страна така ще се отпуши бюджета, ще се съкратят държавни служители, от друга страна ще отпадне корупцията, бюрокрацията и това ще даде старт по някакъв начин на бизнеса“, сподели Павел Вълнев.

На въпроса как ще бъдат убедени хората да гласуват за Републиканци за България, Вълнев заяви, че те не вярват вече на нищо, но от тях зависи всичко и сами трябва да решат бъдещето си, те назначават парламента.

Относно влизането в политиката, той посочи, че не е било лесно решение, предложението е дошло от Цветанов. „Ако се хвана да правя нещо, то трябва да е качествено“, посочи Вълнев.

„Дълго го обмислях, говорих със семейството ми, с жена ми. Баща ми и брат ми ме подкрепиха веднага, брат ми винаги е заставал зад мен и се разбрахме, че той ще поеме по-голяма част от бизнеса в Америка, за да имам повече време за пътуванията. Очаквам подкрепа и от българите в чужбина, но най-вече от България, защото сами виждате, че в САЩ, например, са само 35 секции“, каза още Павел Вълнев.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *