Нова порция бомбени заплахи заляха училища в страната. 15 учебни заведения в Стара Загора са получили сигнали за поставени взривни устройства, информира БНТ.

Заплахите са получени по мейл около 09:00 часа тази сутрин.

На място са изпратени полицейски екипи, които да претърсят сградите. Учениците и персоналът на учебните заведения са евакуирани.

Припомняме, че в последните дни се наблюдаваше бум на бомбените заплахи. На 27 март десетки училища в Бургас, Варна и София получиха сигнали за поставени взривни устройства. Идентична бе и ситуацията на следващия ден, когато бомбени заплахи имаше в столицата и Сливен. Сигнали постъпиха и на 29 март в Бургас.

Вътрешният министър Иван Демерджиев заяви, че ще бъде сформирана междуведомствена група, която да разработи процедура за реагиране при заплаха за поставено взривно устройство в „обекти от критичната инфраструктура. По думите му заплахите са част от хибридна атака, идваща извън страната.

ЦИК също се разтревожи за сигурността в деня на вота и изпрати писмо до МВР с искане за указания как да процедира при получаване на сигнал за бомба по време на изборите.

Няма опасност от терористични атаки след бомбените заплахи в училища

Няма опасност от терористични атаки след бомбените заплахи в училища

Целта на активистките групи, които стоят зад вчерашните бомбени сигнали в училища е да всяват паника и страх