5436630390965a7c0ea671900e0111f9

Над 9000 души са участвали в търсенето на Сашко от Перник

Над 9000 души са участвали в търсенето на Сашко от Перник

Снимка: Община Перник

Над 450 доброволци и 90 автомобила са се включили снощи в издирването на 12- годишния Сашко от Перник. Обходената площ е над 120 км. Издирването продължава и днес.

През изминалата нощ са били ситуирани три екипа – два на територията на Перник и един в Радомир.Екипите са в непрекъсната връзка, каза председателят на българския студентски съюз Станислав Фердов, който е координатор на доброволческата акция.

От началото на издирването досега на терен са работили над 9000 души. Сред тях – огромен брой доброволци от цялата страна:

„За днес сутринта пристигна една група. От Пловдив има, от Варна, от Видин се организират,  от цяла България, включително в Брезник имахме и англичанин с личен автомобил. Естествено, с местен го пратихме“, каза Фердов.

„Имало е и по-дълги издирвания в историята на издирване на лица в България. В Монтана – 28 дена, за съжаление –  с фатален край. Твърденията на близките се променят на ежедневна база. В момента стигнахме до извода, че вече го търсим само по лице, без как се облича и т.н. Не мога да си обясня промяната на твърденията“, допълни той.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *