768x432аьяаьуа

Корнелия Нинова: Репресиите на властта продължават и след изборите- ще ви защитим

Сигнализираме европейски институции

„Благодарение на нашите усилия и на будните хора, вече всички знаете как протекоха изборите – купени ромски гласове, корпоративен вот, използване на държавната машина, натиск, страх.

За съжаление тези процеси не спряха с края на изборния ден, репресиите на властта продължават и след изборите. За тях ще ви разкаже кандидатът ни за кмет в Ловеч – Радина Банкова, председател на Българска асоциация на производителите и износителите на облекло и текстил, в която членуват над 120 малки и средни фирми на български производители“.

Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в Народното събрание. Тя разказа, че случаят в Ловеч не е единственият случай на репресия срещу кандидати на БСП в цялата страна. И още – че само за няколко дни застъпници на левицата в Благоевград са получили предупреждения за уволнение от работа, в община Дупница –застъпник, служител на ВиК, също е заплашен от уволнение.

В Пазарджик – заповед за данъчна проверка на фирма на кандидат на БСП за общински съветник, а в община  Септември – уволнена дисциплинарно детска учителка в детска градина, член на БСП, на ОИК.

Нинова обясни, че в последния случай детската учителка в понеделник получава забележка, на следващия ден в 15.30 часа- предупреждение за уволнение, а в 16.30 часа вече е дисциплинарно уволнена, без право на обжалване и адвокат – по думите на Нинова това е само защото е отказала да подписва документи с невярно съдържание.

Тя посочи още, че в община Перник свекървата на кандидат на левицата за общински съветник е уволнена от кметството в с. Кладница.

„Обръщам се към всички хора, които се чувстват застрашени след изборите от репресии на управляващите спрямо тях – само заради различното им мнение  – моля, всеки сигнал подайте при нас. Ще ви защитим с всички средства – юридически и политически. Няма да ви оставим сами.

Обръщам се към държавните служители,  някои от тях споделиха, че ги изпращат на измислени проверки, за които няма  основание – не изпълнявайте такива заповеди. Накрая ще си измият ръцете с вас. Ще защитим всички. Днес сигнализираме всички европейски посланици в България за начина на провеждане на изборите и за репресиите след тях.

Изпращаме писма към европейските институции, Съвета на Европа и ОСС и внасяме въпроси към министри – тук, в парламентарния контрол, за всеки отделен случай. Това не може да продължава повече“, категорична бе Нинова.

Тя призова всички, които искат свободно изразяване на волята, демократичен изборен процес и правила в държава – да се обединят и да се противопоставят на този модел – и  след изборите.

Print Friendly

Автор: БСТВ


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *