В сряда е последната възможност да бъде поискано отпадането на пакета „Мобилност“. Над 1 500 изменения са внесени, но те не са били своевременно достояние на всички евродепутати.

Така вицепрезидентът Илияна Йотова коментира вчерашното гласуване на пакета „Мобилност“. Тестът влезе в дневния ред на парламента за сряда заради неявяването на трима български евродепутати.

„Има защо да бъде поискано това оттегляне, но за съжаление първият шанс беше пропилян“, заяви Йотова на въпрос на news.bg.

Желязков вече гледа към следващия вот срещу пакета "Мобилност"

Желязков вече гледа към следващия вот срещу пакета „Мобилност“

В ЕП липсвали партньори от Румъния, Литва и други

„Жалко, вчера пропуснахме една чудесна възможност. Винаги, когато се гласува дневния ред в Страсбург, не всички депутати присъстват и винаги може да се случи така, че човек да закъснее„, каза още Йотова, която също беше евродепутат в предишния състав на ЕП.

По думите на вицепрезидента е трябвало да бъдат намерени повече съюзници и повече евродепутати, за да може да се защити българският интерес по пакета „Мобилност“.

Джамбазки: Провалихме се в най-важното гласуване

Джамбазки: Провалихме се в най-важното гласуване

Пакетът на Макрон за тираджиите на крачка да стане закон

Сега е на ход Бойко Борисов като министър-председател и като председател на ГЕРБ. Нека да изчакаме тяхното решение и тогава ще бъдем по-миродавни в коментарите си“, коментира Йотова по повод скандалите с имотните сделки на властта.

Елементи на политическа криза има още от напускането на БСП на пленарната зала и всеки път съставянето на кворума е на ръба. Това не е нормална атмосфера и нормална работа на българския парламена, отбеляза Йотова.

Йотова не знае законите, които се приемат в каква доза категоричност са те, при положение, че не се приемат с достатъчна дускусия.

Законите не се правят за 240 народни представители, а за всички български граждани„, категоричен е вицепрезидентът.

На въпрос, ако ГЕРБ отпаднат от власт, кой може да дойде на тяхно място, Йотова се учуди на поставения въпрос и посочи, че живеем в демократична държава и хората са тези, които ще решат на кого да се доверят.

И зам.-министърът на енергетиката подаде оставка заради евтиния си апартамент

И зам.-министърът на енергетиката подаде оставка заради евтиния си апартамент

Това е третата оставка заради скандала с имотните сделки