Игрални зали ще може да има в населените места с над 10 000 жители. Това реши бюджетната комисия, гласувайки на второ четене Закона за хазарта. Предишното предложение беше над 5000 души.

В курортите ще има игрални зали, както и по границите. Същевременно лицата на социални помощи няма да имат достъп до казина. 10% от рекламния текст трябва да е надпис, който предупреждава, че хазартът причинява зависимост.

Рекламата на хазарта очаквано се ограничава. Българският спортен тотализатор ще може да излъчва тиражите си и да ги обявява, решиха още депутатите. Допуска се реклама на хазартни игри върху външно изградени съоръжения тип билборд, но на разстояние не по-малко от 300 метра от ясли, училища, висши училища, читалища, детски площадки, ученически и студентски общежития, както и от обекти, в които се предоставят социални услуги на деца и младежи.

Реклама на хазарт е позволена върху спортна екипировка, спортни зали, стадиони и басейни, материали и продукти на спортни федерации, клубове, сдружения и организации, освен върху спортна екипировка, предназначена за ползване от малолетни и непълнолетни лица.

СЕМ ще осъществява надзор на рекламното съдържание в медийното пространство. При констатирани нарушения ще се сезира НАП.

Парламентът спря рекламата на хазарт на първо четене

Парламентът спря рекламата на хазарт на първо четене

В телевизии и други медии, включително онлайн сайтове