Трябва много ясно да заявим на пътните фирми, че ще се разплатим само с тези, които са изрядни към държавата, а тези, които са проблемни – ДНСК и АДФИ трябва да излязат със становище за всеки един проект. Toва заяви председателят на регионалната комисия в парламента и депутат от „Продължаваме промяната“ Настимир Ананиев пред журналисти за предстоящия протест на пътностроителните фирми и готовността за блокиране на 20 ключови отсечки.

Пътните строители блокират 20 ключови отсечки

Пътните строители блокират 20 ключови отсечки

Ще има и ежедневни протести пред парламента

Около 21% от пътностроителните фирми са изрядни и Настимир Ананиев държи тези фирми да си получат парите. „Щом си изряден към държавата, и държавата трябва да е изрядна и към теб“, подчерта той.

Ананиев е чул от пресконференцията на пътностроителните фирми, че искат да се продължат договорите на текущите фирми. Регионално министерство се провали в опита си да направи обществени поръчки, а тези, които са били пуснати се оказало, че са прекратени. Сега се оказва, че държавата е заложник на различни обстоятелства и едва ли не да напише празен чек на пътните фирми, изтъкна шефът на регионалната комисия.

Асен Василев праща ДНСК и АДФИ да проверят всеки километър пътно строителство

Асен Василев праща ДНСК и АДФИ да проверят всеки километър пътно строителство

Докладът ще бъде внесен и в прокуратурата, и в Народното събрание, което трябва да гласува закон за търпимост

Настимир Ананиев е твърдо против да се напише празен чек на пътните фирми, но иска да има решение, което все пак да дава гаранции, че ще има поддръжка. Самите фирми трябва да признаят наследството на ГЕРБ и какво се е случвал при тяхното управление, настоя той.

Ананиев призова пътните фирми да посочат какво се е случвало през предишните години и какви каши е имало, а не само да заплашват с протести