В момента се печели време и върви игра на надлъгване между първите две политически сили и президента. Тази позиция изрази пред БНТ проф. Пламен Киров.

Държавният глава не може да започне връчването на проучвателните мандати, а формациите не искат да правят правителство. Най-последователно се държи най-малката партия в парламента, смята още проф. Киров.

Защо да се ротират само първите две партии за председател на НС, недоумява той. Шо думите му – и другите партии имат специалисти.

Конституционна екзотика е служебното правителство да стане редовно, смята юристът. Неговото мнение е, че при втория мандат акад. Денков ще е кандидатът за премиер.

Ако предсрочните избори са заедно с местните, тогава ще се разрази перфектната буря, прогнозира проф. Пламен Киров. От съглашение за местните избори с ПП/ДБ ще пострада ГЕРБ.

При импийчмънт на президента в длъжност встъпва вицепрезидентът. Затова и конституционалистът съветва партиите да се занимават със сериозни неща. Намираме се в конституционна криза, предупреди Киров и припомни, че много държавни органи са с несменен състав.

ГЕРБ и ПП/ДБ докладваха първа стъпка

ГЕРБ и ПП/ДБ докладваха първа стъпка

Основното съгласие между ГЕРБ и ПП/ДБ е да се създадат общи комисии