БСП се регистрира в ЦИК за участие на парламентарния вот на 4 април. Социалистите внесоха 10 000 подписа с амбицията да станат първа политическа сила. Първи обявихме водачите си, до седмица най-много ще подредим листите в областните съвети и до седмица най-късно ще започне представянето на платформата на партията, обясни лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Приоритетите пред „червените“ за предстоящите парламентарни избори са в областта на образованието, здравеопазването, социална политика и икономика. Мерките са насочени към решаването на един от най-големите проблеми на България, а именно проблемът с демографската катастрофа. Кампанията на БСП ще бъде позитивна и конкретна, а по форма това, което позволява заповедта на здравния министър.

По отношение на следизборните и управленски коалиции, Нинова уточни, че ще предложи на Националния съвет този въпрос да бъде решен след изборите и с вътрешно допитване. Политиката, която провеждаме, откакто съм председател на партията, е борба със задкулисието в държавата и вътре в партията. Няма да допуснем лобистки, групови или частни интереси да изкривят волята на хората, които са ни овластили при сключване на управленска и следизборна коалиция. Думите ми вече са доказани във времето и в практиката, категорична бе Нинова.

Паргов: БСП има реални шансове да спечели изборите

Паргов: БСП има реални шансове да спечели изборите

С ГЕРБ сме непримирими врагове

По думите й хората, „които ни овластяват, трябва да решат каква власт искат“.

На въпрос има ли партии, с които БСП няма да се коалира, независимо от процедурата, която от партията ще стартират, Нинова заяви, че единствено членовете и симпатизантите, които са подкрепили партията ще решават този въпрос. Всички партии, които влязат в парламента след изборите, ще бъдат предложени на членовете на БСП и каквото те решат, изтъкна Нинова.

Подозренията и обвиненията за натиск от коалиционни партньори за подкрепата на Румен Радев за втори мандат като президент, Нинова определи като лъжа, манипулация и изкуствено отклоняване на обществото внимание.

За напрежението вътре в БСП за подреждането на листите и може ли то да бъде преодоляно бързо до началото на парламентарните избори, Нинова увери, че напрежението бързо започва да се преодолява с подреждането на пълните листи от областните съвети, които трябва да приключат до седмица най-много.