Photo1(5)

БСП-Пловдив сезира прокуратурата и ЦИК във връзка с твърдения за манипулиране на местните избори в Пловдив

Photo2(1)Народният представител и председател на Градски съвет на БСП-Пловдив Иван Петков сезира прокуратурата след пост във Фейсбук на бившия председател на Общинската избирателна комисия от 2015 г. Деница Чингарова, в който тя заявява, че след заплахи за децата ѝ е фалшифицирала местния вот през 2015 г. в полза на ГЕРБ и в частност на Иван Тотев и районите кметове, които и в момента са на постовете си – Костадин Димитров и Димитър Колев. Сигналът е изпратен и до Централната избирателна комисия, която също следва да извърши проверка.

Статусът на Деница Чингарова е особено обезпокоителен, доколкото същата е била длъжностно лице в качеството ѝ на председател на Общинска избирателна комисия в гр. Пловдив. Именно в това си качество, тя е отговаряла за провеждането на местните избори в града под тепетата през 2015 г. и е била назначена от квотата на ГЕРБ с лидер за гр. Пловдив Иван Тотев. На тези избори именно той беше избран за кмет на Община Пловдив за втори мандат с около 1% разлика пред другия кандидат Славчо Атанасов.

От БСП припомняме, че в онази година изтече видеозапис, в който лично Иван Тотев беше деен участник в партийно обучение, на което представителите на ГЕРБ бяха инструктирани по какъв начин да правят така, че бюлетините да бъдат невалидни.

Многократно сме алармирали за действията на ГЕРБ в Пловдив и техните похвати. Виждаме, че лицата, които искат да вкарат ред в хаоса, са главните виновници за това да има хаос.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *