owner

Акушер гинкологът доц. д-р Георги Хубчев е Доктор на годината!

 

Специална пациентска награда за онкологично лечение получи  д-р Майя Милева от УМБАЛ „Дева Мария“ в Бургас

Акушер гинекологът доц. д-р Георги Хубчев, началник на АГ отделението в университетска болница „Дева Мария“ в Бургас, е избран за „Доктор на годината“ в Националните медицински награди, организирани от агенция за публични комуникации VIP COMMUNICATION. На официална церемония в софийския хотел „Маринела“,  светилата в родната медицина се събраха за пети пореден път, за да отличат най-изявените за годината.

Високото отличие за доц. д-р Георги Хубчев идва след номинация от Българския лекарски съюз и при ожесточена конкуренция. Доц. д-р Хубчев е сред най-изявените имена в акушерството и гинекологията в България, като благодарение на него в урогинекологията са въведени няколко иновативни метода. С най-широк обхват на пациенти е въвеждането на ръчно изработен слинг за оперативно лечение на уринарна стрес инконтиненция.

Mileva-1До този момент 600 жени са били спасени от инконтиненция благодарение на иновативния подход към заболяването. Доц. д-р Хубчев е и акушер-гинекологът, използвал за първи път в Европа плазмен скалпел J-плазма за извършване на отворени и лапаро-ендоскопски операции. Той е и пионер за България и в поставянето на изкуствен сфинктер на жена с тежкостепенна инконтиненция, при която механизмът на уретрата е унищожен. Доц. д-р Георги Хубчев не пропусна да благодари на ръководството на университетска болница „Дева Мария“, чието АГ отделение оглавява, за условията и възможностите, които дава на лекарите.

Университетска болница „Дева Мария“ стана призьор и в специалните пациентски награди. Престижната награда на пациентите за онкологично лечение отиде в ръцете на началника на отделението по медицинска онкология- д-р Майя Милева,  заради високите стандарти, зададени в оглавяваното отделение.  Д-р Милева получи своята номинация от пациентски организации „Заедно с теб“, след извършено проучване за удовлетвореността на пациентите.

Високата оценка идва най-вече от достъпността на езика, с който се обясняват предстоящите лечебно-диагностични процедури, доброто отношение и добрата организация за консултации, изследвания и болничен престой.  Пациентите оценяват високо и новаторския подход към лечението им, както и допълнителните услуги в колаборация с другите отделения в болницата, с които се добавя стойност към провежданото лечение. „За мен няма по-висока оценка от тази на пациентите.

Всичко, което правим е единствено в тяхна полза и с тази награда ми показаха, че съм на правилния път. Благодаря на номиниращата организация, на ръководството на болницата, което ми позволява да реализирам идеите си и ми дава шанс да работя с най-добрите терапии, но най-вече благодаря на пациентите. Ще се постарая да не ги разочаровам.“ каза при получаване на наградата д-р Милева.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


  • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *