image1

Поведението на Валери Симеонов спрямо Бойко Борисов е двулично…

Илиан Тодоров и Волен Сидеров в предаването на Бареков и Байрактаров: Поведението на Валери Симеонов спрямо Бойко Борисов е двулично, държавни, а не частни фирми, трябва да строят пътищата у нас
Закриване на Агенция „Пътна инфраструктура”, прехвърляне на отговорността за ремонта на републиканските пътища към областните управители и възлагане строителството не на частни, а на държавни фирми. Това са законовите промени, за които се обяви областният управител на София Илиан Тодоров в извънредния епизод на предаването „Бареков и Байрактаров без цензура”, което се завърна ударно тази събота в ефира на телевизия Евроком и ще се излъчва на живо всяка следваща от 10:30 часа.
Тодоров заяви, че десет месеца чака отговор на писмо за критичните пътища в областта, адресирано до Министерски съвет, АПИ и директора на Областно пътно управление.
“Структурата е областните управители заедно с областните администрации да се грижат изцяло за ремонтите на пътищата и да поемат цялата отговорност за това”, категоричен е той. Тодоров подчерта, че отговорността за поддръжката ще е ясна и няма да се размива.
Областният управител на София коментира в студиото и поведението на лидера на НФСБ Валери Симеонов. Той е на мнение, че то е двулично спрямо премиера Бойко Борисов. Като пример той посочи факта, че Симеонов обвинява Борисов за това, че без съгласуване с коалиционните си партньори е приел оставките на тримата министри от квотата на ГЕРБ, а в същото време обявява публично, че мисли да напусне правителството, без да го е съгласувал с никого.
Тезите му бяха потвърдени и от председателя на партия „Атака” Волен Сидеров, който беше включен в студиото чрез телефонна връзка.
„Решението на Симеонов да свика партиен конгрес на НФСБ, на който да бъде решен въпросът с оставането във властта е грубо нарушение на подписаното с „Патриотите“ коалиционно споразумение”, категоричен е лидерът на Атака. “Получава се така, че ние задължаваме премиера да консултира решение за подаване на оставка с нас, а Симеонов излиза от властта без консултация”, обясни Сидеров.
Той припомни, че още преди няколко месеца е поискал оставката на Валери Симеонов, но искането му не е било подкрепено от другия коалиционен партньор Красимир Каракачанов. „Има достатъчно основания да се твърди, че Симеонов не оправдава доверието, което му беше възложено”, заключи атакистът.
Сидеров подкрепи и предложените законови промени от страна на областния управител Илиан Тодоров. „Ние сме категорично за по-голяма присъствие на държавата в икономиката, това е гаранция за регулация от страна на държавата и контрол, а не връщане на комунизма”, подчерта той.
По думите му не е нормално АПИ множество пъти да моли фирмата да поправи участъка край Своге, на който стана катастрофата, а тя да не предприема никакви действия от своя страна. “Дори няма санкции за фирмата-изпълнител”, възмути се Сидеров.
Той припомни, че още през 2012-та години партия „Атака” е поставила въпроса защо „Трейс“ получава огромни обществени поръчки, но отговор така и не са получили.
Сидеров подчерта на финал, че съгласно закона ще изисква цялата документация, подписана с фирмата изпълнител на пътния участък, на който автобусът- ковчег катастрофира.

 

Пресцентър 
ПП „Презареди БГ“
Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *