1-2 нуд (1)

Неоконституционна ротационна некоалиция или за Вежди Рашидов и „интимните връзки“

 

g_chaldykov

 

Д-р Георги Чалдъков

 

 

Депутатите от неоконституционната ротационна некоалиция (НРН) правят ad hoc (ситуационни) закони, създадени в резултат на силен публичен натиск и опити за бързи решения, базирани повече на геополитическа конюнктура и ad hominem (към/срещу човека), отколкото на разум  и емпатия за националните ценности, идентичност и суверенитет. Например, предлагат промени в Конституцията за съдебната система, пълномощията на президента, мандатите на кметове и 24 май, не 3 март, да е национален празник. И в наказанията за (из)насилие в „интимните връзки“.

По този повод Вежди Рашидов каза на глас в Народното събрание каквото много български мъже и жени мислят на ум. Докато гербери и други депутати* сащисано  побързаха да го критикуват, аз му казвам Vous avez raison, Commandant! (Прав сте, командире!), както Винсент Ван Гог често се обръщал към Пол Гоген. Поздравявам големия скулптор и бохем Вежди Рашидов с моето Perpetuum mobile:

Всяка чаровна чужда жена е нечия досадна съпруга.

Същата досадна съпруга e чаровна жена за друг мъж.

Всеки чаровен чужд мъж е нечий досаден съпруг.

Същият досаден съпруг e чаровен мъж за друга жена.

И с песента на Микис Теодоракис „Strose To Stroma Sou“ („Постели легло за двама ни“ – един мъж и една жена). https://www.youtube.com/watch?v=hw-Sho4sxuQ https://www.youtube.com/watch?v=hfrbDFf49pc

На този романтично-бинарен фон, безпокоя се, че НРН ще угоди на една урсус (лоша) жена в Брюксел и ще ратифицира Истанбулската конвенция без да пита Народа, Светия Синод на Българската Православна Църква и Конституционния съд. И, че може да се  появи българското  #MeToo движение.   Според Платон „всяка държавна уредба загива от вътрешни противоречия, присъщи на собствените ѝ принципи и от злоупотребата с тях. Това, което се осъществява в неограничени размери води до своята противоположност“ – настъпва суперлиберална диктатура, за която писах през 2019 г. в статиите „Суперлиберализмът превръща САЩ и ЕС в империи на злото“ и „Уpcyла, тpанcджендъpи, cтига c тази Иcтанбyлcкa конвенция“.

________________________________________________

* В „Книга за българския народ“, публикувана през 1897 г., Стоян Михайловски пише: „В преддверието на българското оскотяване: негодниците стават великани“, които си остават джуджета – депутати, министри и президенти

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *