epa06603078 Members of Parliament vote on the Guidelines on the framework of future EU-UK relations at the European Parliament in Strasbourg, France, 14 March 2018. The MEPs have signs reading '#allforjan' on the tables. In the afternoon the MEPs debate on the safety of journalists across the EU referring to the murder of Slovak investigative journalist Jan Kuciak and his fiancee Martina Kusnirova.  EPA/PATRICK SEEGER

Настимир Ананиев: Джамбазки не може да продължава да представлява България

768x432ааяаооНастимир Ананиев: Джамбазки не може да продължава да представлява България в Европейския парламент

Поздравявам пътните полицаи, които са спрели и установили нарушението и не са се изплашили

Ето какво написа на Фейсбук в петък Настимир Ананиев, председател на транспортна комисия в 43 Народно събрание и експерт по пътна безопасност в отговор на Ангел Джамбазки, който заяви, че се срамува от постъпката си:

„И ние се срамуваме от теб!

Въпросът е, че в политиката не може да се говори за срам. Поемането на лична отговорност и оставката са единственият възможен изход!

Не може  Ангел Джамбазки да продължава да представлява България в Европейския парламент!

Искам да поздравя и пътните полицаи, които са го спрели и установили нарушението и не са се изплашили!“

Публичните личности имат различен статут и носене на отговорност, особено политическите лица. Оставката в задължителна в такива случаи, добави Ананиев.

Спомням си, когато Койна Русева заяви в свое телевизионно участие по най-гледаната телевизия, че е джигит и кара с 200 км/час, никой не реагира. Публичните личности трябва да са за пример на обществото от една страна, а от друга самото гражданско общество трябва да реагира решително при случаи като този на Джамбазки, беше категоричен Настимир Ананиев.

Мъжка постъпка е да си подадеш оставката и да се оттеглиш от политиката, по този начин да покажеш как се носи лична отговорност завърши Ананиев.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *