VS21

Д-р Серафимов: В помощ на елитния спорт трябва Закон за спонсорството и меценатството

 

Спортисти запознаха водачът на листата на ПП „Републиканци за България“ с условията на стадион „Черноморец“

SPORT3 (1)Унизително е град с толкова спортна слава в миналото да предлага в 21 век такива условия за младите футболисти, за масовите дейности, за професионалните школи. Това коментира д-р Виктор Серафимов, водач на листата на ПП „Републиканци за България“ в Бургас след среща на стадион „Черноморец“ с изявени спортисти. Те го запознаха с предизвикателствата, с които се сблъскват на стадиона, който е събирал няколко поколения зрители.

SPORT2 (1)„Абстракция е картината, в която детски школи се налага да тренират в занемарена база, а плащат огромни наеми. Нямаме сигурност, че утре няма да бъдем изхвърлени от стадиона. Намираме спонсори, но е трудно да жонглираме постоянно без да знаем, какво ще се случи утре“, коментираха треньори.

Д-р Серафимов представи част от мерките заложени в програмата на ПП „Републиканци за България“, касаещи проблемите в сектора. „Време е за Закон за спонсорството и меценатството. Елитният спорт страда от недостатъчно финансиране.

Предвиждаме данъчно облекчение за търговски дружества и физически лица, които инвестират безвъзмездно в утвърдени планове за развитието на спорта. Нужен е и специализиран медицински център за научни изследвания и поддържане на здравето на състезателите ни“, коментира водачът на листата на Републиканците в Бургас.

Според него, фокусът трябва да бъде насочен приоритетно към младите. „Заложили сме създаването на единна структура за работа с деца и младежи от олимпийския ни елит, както и дългосрочна програма за подготовка от най-високо ниво за новите попълнения в него“, допълни д-р Виктор Серафимов.

Относно масовият спорт за деца, той коментира, че в момента той е като бутиково занимание, за което да плащат родителите. „Ако искаме здрави и активни деца, време е да им осигурим условия. Нужно е удвояване на часовете по физическо възпитание в училище и спешна промяна в начина на организацията и протичането им. Часовете за спорт трябва да бъдат изведени в отделен блок, а не между останалите учебни занимания“, допълни д-р Серафимов.

В програмата на „Републиканци за България“ с №21 в интегралната бюлетина е заложено още, изграждане на мрежа от спортни площадки за провеждане на занимания на открито.

Създаване на нова специалност в НСА за управление на спортни обекти, съоръжения и събития, както и подобряване условията на туристическите бази и използването им като основен инструмент за спорт. Отваряне на спортните бази в училищата за клубовете след изграждането и оборудването им по определени стандарти.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


 • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

6 thoughts on “Д-р Серафимов: В помощ на елитния спорт трябва Закон за спонсорството и меценатството

 1. Joy

  Тъжно е всички съоръжения да пустеят по този начин! Да върнем цвета на хората, чрез спорта! Успех!

  Reply
 2. Шломо

  Това е едно от нещата които трябва да се направи,след като толкова години не беше

  Reply
 3. Stan

  Само в спорта е надеждата да влезе във форма разваленото от пиците тяло на нацията. 21!

  Reply
 4. Kaiser Souze

  Отдавна трябваше да бъде направено. За да може да влизат истински суми в културата и спорта. А не само с подаяния да се опитваме да градим имиджа на страната пред света…

  Reply
 5. ALP

  Спорта ни е в окаяно състояние, пълна подкрепа за Виктор, браво продължавай все така!

  Reply
 6. Boqn

  Браво на Републиканци за България! Успех на 4 април!

  Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *