Close up shot of Bulgarian Lev money banknotes

Гаврата на банките

НГИ “Системата ни убива” оценява като ГАВРА отношението на някои банки към хората с тежки увреждания, поставени под пълно запрещение. Някои от тях са клиенти на Пиреос банк от 10 години, там са превеждани инвалидните им пенсии.
След сливането с Пощенска банка и наложилата се смяна на картите се оказва, че попечителите им нито могат да получат картите, нито да изтеглят инвалидните им пенсии. Всеки случай трябвало да бъде консултиран с юриста на банката поотделно и изискват н аново документи . ВСЕКИ – ами те са стотици.
Според служители на Пощенска банка, “ако искат да получат парите или картите”, трябва да чакат и ДА НЕ Роптаят , защото такава е тяхната политика. Е, чакайки да се опитат да фотосинтезират и да оцеляват без лекарства ли? Нелепа политика.
Цинично е БЕЗПРОБЛЕМНО да ПОСТЪПВАТ в банката пари на хора в безпомощно състояние, след което попечителите им да бъдат назидателно приканвани да чакат, да бъдат разкарвани многократно. Те са клиенти като всички останали. НЕ Е банкерско БЛАГОДЕЯНИЕ да си получат парите.
И още един безумен и унижаващ абсурд.
Някои банки, между които ПИБ, Банка ДСК, Райфайзенбанк, вероятно и други, искат съдебни решения за тегления на гарантирани държавни плащания – пенсии, енергийни помощи и др. Мотив – защита на човека под запрещение от злоупотреби с парите му от страна на настойника. Страхотен аргумент, ако не беше напълно ФОРМАЛЕН, ОБИДЕН и ОЩЕТЯВАЩ хората в безпомощно състояние и грижещите се за тях.
ЗАЩОТО при всяка променя на пенсията – с 3,15 лв., примерно, настойникът трябва да отиде в съда и да плати такса от 25 лв. за решение с коригирана сумата. Получава го безпроблемно, процедурата е формална, но струва 25 лв. /без коментар за загубеното време и разкарването/.
Парите не се получават с карта /защо да е по-лесно/, а под зоркия поглед на касиер в банката. Какво освен ДИСКРИМИНАЦИЯ е този скъпо струващ формализъм и как точно предпазва безпомощния човек под запрещение от злоупотреба със средствата му? Каква е тази уникална защита на финансовите му интереси?!#СИСТЕМАТАНИУБИВА
Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *