79385060_2751445094919898_390059201721794560_o

Възраждане: Мястото на българските деца е при техните родители

От Възраждане категорично застават в подкрепа на родителите и правото на българските деца да бъдат отглеждани в семейна среда, в духа на българските традиции. Те са в опозиция на управляващите, твърдо против антисемейните политики, налагани от правителството на ГЕРБ и патриотите.

„За нас назначаването на Деница Сачева за Министър на труда и социалната политика е политически ход за разсейване на напрежението и притъпяване на вниманието на българските родители. Нейното предложение за отлагане на влизане в сила на комплекса закони около „Закона за социалните услуги“ (ЗСУ) е пореден опит да се въведат промените без да предизвикват обществени дебати и протести“ – каза Николай Дренчев, секретар на Възраждане.

Подобни действия са сред добре познатите политически похвати, чрез които се цели разсейване от темата, за да може да се въведе съответния закон, с „козметични“ корекции, с които да бъде заблуден българският гражданин. Законът, обаче не бива да бъде отлаган, а направо отхвърлен.
Прилагането на закона в сегашния му вид е престъпно тъй като цели изземването на грижата за децата от семейството и нейното одържавяване.

А държавата стимулира частни субекти и НПО да извършват услуги в опит да заменят семейния уют. Това не само противоречи на българската национална идентичност, но и е акт на неразбиране на семейната единица, като неизменна среда за човешкия живот и важен фактор за възпитанието на човека. Тя е определяща за изграждането на основите на личността и нейните духовни ценности.

От особена важност е също психологическата атмосфера и вътрешна организация на семейния живот. Във връзка с това текстовете в закона, планиращи облъчването на децата с джендър идеологията на една малцинствена общност са престъпни. Детето развива дълго личността си преди да се заяви в детайлите на сексуалността. В този ред на мисли, зоната на близко развитие на детето не предполага въпроси като: „Как се чувстваш като момче или момиче?“
През изминалата седмица се проведе многохиляден протест против ЗСУ, който остана неотразен от националните телевизии.

Проведе се и друг протест пред Холандското посолство. Протестиращите подкрепиха бащата на Атила, който от пет години се бори да върне сина си в България. Съдът в Холандия отказва да върне детето на неговия баща и постановява за имуществото и здравето на детето да се погрижи Закрила на детето (Холандия). Българският съд е присъдил родителските права на бащата, но холандските власти не зачитат постановлението.

67945477_3029921813715494_4819865299467632640_o„Възраждане твърдо и последователно стои на просемейни позиции. Считаме, че най-големият проблем е демографската катастрофа и най-спешните национално-отговорни мерки, които трябва да се вземат това са политики в подкрепа на родителството, а не на затрудняване на родителството“, каза още Николай Дренчев, секретар на Възраждане

Първото становище на Възраждане против стратегията е от февруари 2019 г. И е категорично против нея. Днес те се обръщат към всички български граждани с апел да останат с повишено внимание, за да работим заедно срещу нейното въвеждане .

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *