ГРИГОР

Впечатляващи победи на българският спорт*

 

След дългоочакваната среща между Григор Димитров и Роджър Федерер победата за българина  вече е факт. След  оспорван мач Гришо грабна победата с резултат  3-6, 6-4, 3-6, 6-4, 6-2. Така той се изкачва на 25 позиция в световната ранглиста и се класира за полуфинал на US Open.

В четвъртък българинът ще играе с шампиона от Sofia Open Даниил Медведев. По време на мача Федерер поиска медицински таймаут поради болки в гърба. След срещата той направи коментар, че имал неразположения през целия мач, но това е бил момента на Григор, а не на неговото тяло.

Това донесе още  един повод за гордост на българския народ и доказа как с много усилия и постоянство няма невъзможни неща.  В родния град на тенисиста- Хасково ,в момента се провежда турнир по тенис и победата на българина допринесе за създалата се еуфория и настроение на състезанието.

ФУТБОЛДруг повод за радост донесоха юношеските национали по футбол до 17 години в Германия. По време на подготвителния лагер селекцията на тренъора Марчо Дафчев победи съперниците си от Пройсен Мюнстер с 3:1 в контрола, играна в Алверскирхен.

Преди дни българите победиха и тима на Вестфалия с 4:0. По време на играта превъзходството на  тима ни беше явно и контрола над топката през мача беше изцяло в наша полза.

Попаденията в чуждата врата отбелязаха играчът на Ботев Пловдив Бисер Бонев , след него отбеляза и Димитър Иванов, а в 61 минута Мартин Хайдаров оформи крайния резултат. Последната среща на България  в Германия е на 5 септември, четвъртък, от 19:00 часа срещу сборен отбор на Вестфалия.

ЛАЛОВАУспехите в леката атлетика продължават с пълна сила. Ивет Лалова грабна титлата на 200 метра в на Балканиадата в Правец. Тя стана първа с 22.45 секунди, което е личен рекорд за сезона. С това постижение Лалова излезе на четвърто място в европейската ранглиста за сезона.  Преди този успех тя грабна приза и на 100 метра с резултат 11.23 секунди.

Сега и предстои подготовка за световното първенство  в  Доха като тя се надява да развие още по-добре резултата си на 200 метра, защото това е нейната дисциплина, споделя лекоатлетката ни.

Със сребърни медали се окичиха и Йоло Николов на 5000 метра и Александра Начева в тройния скок.

Третото място в дисциплината 100 метра завоюва Инна Ефтимова с резултат 11,56 секунди.

………………………………………………………………………..

  • Това е първият материал на най-новият сътрудник на „Несебър нюз“,младата Ваня Попова,която с впечатляващ ентусиазъм се включи със стойностни публикации и в сайта „Общинските съвети в Република България“.Надяваме се нейното участие да „зарази“ и други сътрудници,които създават неповторимия колорит на „Несебър нюз“.
  • Благодарим ти ,Ваня и на добър час !

 

Print Friendly

Автор: Ваня Попова


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *