проф. Нася Хаджиева (1)

Вирусологът проф. Нася Хаджиева: Има решение за борбата с вируса

 

Ваксинираните с БЦЖ боледуват по-леко от Ковид 19 и много колективи от Австралия, Америка и Европа започват проучвания за възможностите на тази ваксина да ни предпазва от този вирус, казва вирусологът проф. Нася Хаджиева в интервю на журналистката и съорганизатор на Националните Медицински Награди Патриция Кирилова. 
Освен че е завеждащ лабораторията по Микробиология и Вирусология в МБАЛ “Царица Иоанна” – София, тя е дъщеря на проф. Спартак Хаджиев. Повече от 50 г. той изследва взаимодействието на туберкулозните бактерии (Mycobacterium tuberculosis) с раковите клетки при хора със злокачествени заболявания.
Разработеният от него имуностимулатор КАТРАПС, признат на международно ниво, успешно поддържа имунитета на онкоболните.
В последните 20 години върху проекта на проф. Хаджиев активно работят дъщеря му проф. Нася Хаджиева и неговият внук – доц. Михаил Петров. Те продължават работа върху имуномодулиращата и антитуморна активност на противотуберкулозната ваксина БЦЖ. 
„Обичайните епидемии от грип обикновено спират след като 70-80% от населението придобие имунитет срещу вируса и на тази база, опрени на предишен опит, казваме това и за тази инфекция. И няма причини да не е така. Ето това е един ежегоден опит, на който можем да се опрем! А вирусите мутират, но този корона вирус засега има само две мутации и дано така си останат по-дълго“, допълва още проф. Хаджиева.
Според нея нашето  предимството в борбата с вирусите, които са виновни и за 40 % от онкологичните заболявания, е че КАТРАПС успешно се прилага в България повече от 50 години и този опит е безценен.
„Когато имунната система е стимулирана, тя реагира мощно на всякакви атаки от вируси, бактерии и други „чужди“ антигени и затова нашите болни, независимо от онкологичните си заболявания, не боледуват или прекарват вирусните инфекции много леко, без усложнения „, допълва проф. Хаджиева.
Цялото интервю с нея тук:
Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *