Ваня Григорова, от следващата седмица вече общински съветник в СОС и останала втора на изборите за кмет на София, призова хората на „Позитано“, които са се напрегнали, да пият „един чай и да се успокоят“. Ваня Григорова бе издигната за кмет от софийската организация на БСП и събра подкрепата на други леви партии, но явно при сериозно напрежение с централата на партията и лично с лидера на БСП Корнелия Нинова.

Ваня Григорова коментира иронично изказванията на Атанас Зафиров от БСП, който я посъветва да спре да повтаря по студията „аз“, защото това в голяма степен обиждало и неглижирало усилията на членовете и симпатизантите на БСП. „Кой е Атанас Зафиров, за да коментирам думите на този човек„, възкликна Григорова и продължи да утвърждава своя принос за събраните гласове – „На първи тур аз имах повече гласове от кандидата на ГЕРБ. Преборих ГЕРБ, но на „Позитано“ явно не са разбрали, че ГЕРБ е преборен и че трябваше да се пребори следващата част от сглобката„, заяви Ваня Григорова.

Въпреки това тя отрече да е конкурент на Корнелия Нинова, посочвайки, че дори не е член на БСП. „Призовавам хората, които са се напрегнали на „Позитано“, да пият един чай и да се успокоят“, бяха точните думи на Ваня Григорова, която обаче веднага след това утвърди, че е явно, че обединение на лявото е успешна формула и това се доказва от нейния успех. Въпреки това, по думите на Григорова, нов политически проект не е на дневен ред. „Ползотворно и ефективно е да има ляво обединени. Лявото пространство да не е раздробено, очевидно е, че това е успешна формула, но дали ще се случи и кой ще го направи не мога да кажа.“ Припомняме, че вчера Ваня Григорова участва във форума на „Левицата“.

Нинова: Ваня Григорова би била на каишка на СОС, ако беше спечелила

Нинова: Ваня Григорова би била на каишка на СОС, ако беше спечелила

Тя има право да оспорва резултатите, щом се съмнява в тях

Въпреки това наблюденията на Григорова и щаба й показали, че именно в последната седмица на кампанията и преди балотажа в компроматната атака срещу нея се включила и БСП. За „армията на ПП и ДБ“, в която се включили и социалисти, тя нищо не може да каже – „Не мога да си го обясня, те трябва да кажат в каква задкулисна сглобка са попаднали.“

Нека си оправят партийните проблеми и да не ме замесват„, каза Григорова, обяснявайки, че в някои партии смятат електората за крепостни.

България в момента - тенджера под налагяне

България в момента – тенджера под налагяне

Бойко Борисов ще продължи да стои и да си чака