Няма знаци за придвижване напред на преговорите между партиите за съставяне на правителство. Малко вероятно е да се състави голяма коалиция.

Това заяви председателят на стратегическия съвет при президента Александър Маринов пред БиТиВи.

Той защити решението за удължителен бюджет, като посочи, че не е правилно през бюджета служебният кабинет да прокарва политики. Кабинетът „Донев“ успя да нормализира положението в много сфери, изтъкна Маринов.

Той не смята, че третият мандат е чудотворно средство, но „както се казва удавник се хваща за сламката“. Българската партийна система е в болестно състояние, оцени Александър Маринов, според когото предсрочните избори ще продължат до тогава, докато партиите не се „преродят“, не се променят и не узреят.

Радев пита левите - да отиваме ли към избори

Радев пита левите – да отиваме ли към избори

Предишната власт оставила проблеми за решаване пред НС

По думите му с промените в Изборния кодекс се връщаме две години назад. Няма доказателства, че слабата активност се дължи на машините, а на критичния спад на доверие към партиите, посочи Маринов и добави, че изборите ще се върнат към едно състояние, което не било много цветущо.

Според него купуването на гласове, контролираният вот и недействителните бюлетини ще бъдат улеснени след последните промени в Изборния кодекс.