Photo 1 (1)

Wizz Air с трети самолет във Варна и 8 нови маршрута


ТАКА МРЕЖАТА НА АВИОКОМПАНИЯТА ОТ МОРСКАТА СТОЛИЦА СТАВА ПО-ГОЛЯМА ОТ ВСЯКОГА

 

26 юни 2020 г., Варна  Wizz Air, най-бързо развиващата се и зелена* авиокомпания в Европа, обяви днес разпределението на 3-ти самолет към своята база във Варна. Новият Airbus A320 ще се присъедини към флотилията на 24 юли 2020 г., което ще направи възможно стартиране на 8 нови маршрута от Варна до Атина, Барселона, Брюксел, Залцбург, Франкфурт, Нюрнберг, Карлсруе/ Баден-Баден и Хановер. Билетите за новите дестинации са вече в продажба на супер цени на wizzair.com и в мобилното приложение на авиокомпанията, като тарифите започват от едва 37.99 лева**.

В резултат на днешната новина още това лято авиокомпанията ще разполага с флотилия от 3 модерни самолета в базата си във Варна. Wizz Air остава силно ангажирана с българския пазар и морската столица и предоставянето на все повече страхотни услуги на изгодни цени за местните си пътници. Новодобавеният капацитет от 140 000 места годишно ще допринесе допълнително за развитието на българския авиационен пазар и за създаването на над 30 нови директни работни места*** с Wizz Air. Заедно с тези 8 нови услуги авиокомпанията вече предлага 21 маршрута до 12 държави от Варна.

Wizz Air стартира полети от морската столица на България през 2007 г.  и оттогава авиокомпанията е превозила почти 2 милиона пътници от и до Варна. Заедно с 8-те нови маршрута, обявени днес, Wizz Air ще предложи 650 000 места във варненската си мрежа през 2020 г. Бързо разрастващите се операции на компанията в страната ще стимулират местната икономика чрез увеличаване на заетостта в секторите на авиацията и туризма в България.

Днешната новина съвпада с началото на новата ера на пътувания в Wizz Air с висока степен на хигиенизиране и дезинфекция. Наскоро авиокомпанията обяви въвеждането на редица засилени хигиенни мерки, за да гарантира здравето и безопасността на своите клиенти и екипаж. Като част от тези нови протоколи по време на целия полет се изисква както кабинният екипаж, така и пътниците да носят маски за лице, като екипажът също трябва да носи и ръкавици. Следвайки стриктен график, самолетите на Wizz Air се подлагат на дезинфекция чрез иновативно антивирусно решение след всеки полет и на пълна дезинфекция всяка нощ чрез същото антивирусно решение. Дезинфекциращи кърпички се предоставят на всеки пътник при качване на самолета, списанията на борда са премахнати и пътниците са насърчавани да извършват всички покупки на борда чрез безконтактно плащане. От пасажерите се изисква да следват мерките за физическа дистанция, въведени от местните здравни власти, и са насърчавани да правят резервацията си изцяло онлайн (вкл. чекиране, закупуване на багаж или на WIZZ priority), за да се сведе до минимум всеки възможен физически контакт на летището. Кликнете тук, за да видите новото видео с ключовите мерки за здраве и безопасност на Wizz Air.

Андраш Радо, мениджър Корпоративни комуникации в Wizz Air, коментира: „Днес имаме страхотни новини за нашите български клиенти и за всички онези туристи, които биха искали да посетят Варна, тази красива морска перла, разположена на бреговете на Черно море. За мен е удоволствие да съобщя добавянето на трети самолет към базата ни във Варна и 8 нови маршрута на супер цени, свързващи морския град с няколко наистина страхотни дестинации. Екипът на Wizz Air е посветен на развитието на присъствието си в България и сега, разширявайки варненската си мрежа до 21 маршрута – повече от всякога, ние ще можем да предложим още по-богат избор от достъпни възможности за пътуване за местните клиенти. С удоволствие добавяме нови вълнуващи маршрути днес, като същевременно се придържаме към най-високите стандарти на нашите на протоколи за безопасност на борда. Уверени сме, че ултра ниските тарифи и страхотната мрежа на Wizz Air ще допринесат за разрастването на туристическия сектор в България.“

НОВИТЕ МАРШРУТИ НА WIZZ AIR ОТ ВАРНА

Нови дестинации
Честота
Начало
Цени от**
Атина Понеделник, сряда, петък 24 юли 2020 г. 19.99 евро / 37.99 лв.
Франкфурт Хан Четвъртък, неделя 24 юли 2020 г. 24.99 евро / 47.99 лв.
Брюксел Шарлероа Понеделник, сряда, петък 25 юли 2020 г. 24.99 евро / 47.99 лв.
Залцбург Вторник, събота 25 юли 2020 г. 24.99 евро / 47.99 лв.
Нюрнберг Четвъртък, неделя 25 юли 2020 г. 24.99 евро / 47.99 лв.
Барселона Вторник, събота 26 юли 2020 г. 24.99 евро / 47.99 лв.
Карлсруе/ Баден-Баден Вторник, събота 26 юли 2020 г. 24.99 евро / 47.99 лв.
Хановер Четвъртък, неделя 26 юли 2020 г. 24.99 евро / 47.99 лв.

 


* * *


За Wizz Air

Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа, оперира с флотилия от 122 самолета Airbus А320 и А321 – една от най-младите флотилии в света. В Wizz Air екип от авиационни експерти предоставя висококачествено обслужване и много ниски цени на билетите, което прави Wizz Air предпочитаният избор на 40 милиона пътници през последните 12 месеца.  Wizz Air е листната на Лондонската фондова борса под тарифен номер WIZZ. Наскоро компанията бе класирана в топ 10 на най-безопасните авиокомпании в света от AirlineRatings.com – единствената световна агенция за безопасност и рейтинг на авиокомпаниите, а също и бе обявена за Aвиокомпания на 2020 г. от Air Transport Awards – единствените международни отличия, които оценяват всички основни категории във въздушния транспорт.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *