10 лк (1)

60 медала за ученици от СУ ”Любен Каравелов”

60 медала за ученици от СУ ”Любен Каравелов” – Несебър в първия дистанционен кръг на  VIII Международен турнир „Математика без граници”

 

Мара МОМЧИЛОВА                                                                                                                                                            1 мат (1) 93 ученици между I и VI клас от  СУ  ”Любен Каравелов” – Несебър  участваха в първия дистанционен кръг на международното математическо състезание „Математика без граници”. 60 са медалистите в оспорваната надпревара.

Златните медали са 23, сребърните – 17, а бронзовите – 20. Най-много медали са спечелили второкласниците – общо 29, като златните са 13, а сребърните и бронзовите са по 8 броя.

В рамките на 60 минути учениците решаваха тест от 20 задачи със свободен отговор . Според регламента при  равен брой точки по-напред в класирането е този ученик, който е изразходвал по-малко време за решаването на задачите.

Международното състезание „Математика без граници“ се провежда в три дистанционни кръга  и финал, който по традиция  ще се проведе в Несебър в края на юни и началото на юли 2021 г.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *