20210121_100652 (1)

Натоварен Бабинден в УМБАЛ Бургас, 4 раждания само до обяд

 
Натоварен Бабинден отбелязаха на 21 януари  екипите на трите отделения в УМБАЛ Бургас, които са „отговорни“ за бременността и раждането – отделенията по гинекология, родилно отделение и неонатология.
velina (1)Само до обяд в болницата бяха регистрирани четири раждания. Въпреки това, в тесен кръг бяха спазени традициите за Деня на родилната помощ и бе проведен ритуалът с поливането на ръцете на „бабата-акушерка“ – началникът на Родилно отделение д-р Антонио Душепеев.
И в пандемията УМБАЛ Бургас запазва броя на ражданията на нивата на 2019 година. През 2020 г. 1700 родилки са потърсили помощта на лекарите и акушерките в болницата. Това утвърждава дългогодишната позиция на болницата да бъде лидер по броя раждания в региона.
Продължава да бъде нисък и процентът на оперативните раждания – под 30%, по всички стандарти, препоръчани от Световната здравна организация. Политиката на УМБАЛ Бургас е подкрепа на естественото раждане като най-доброто за майката и бебето.
От 1 февруари Звеното за асистирана репродукция, което беше преустановило дейността си заради пандемията, отново ще заработи в пълен капацитет, съобщи д-р Душепеев.
Екипите на трите отделения бяха поздравени днес от ръководството на болницата. „Няма друга специалност в медицината, в която всеки ден да ставаш свидетел на чудо – чудото на новия живот. Хиляди семейства си спомнят за Вас с благодарност, защото сте част от най-красивите мигове в тяхната родова история. Да си пожелаем в нашата болница да се раждат все повече живи и здрави деца“, приветства колегите си изпълнителният директор на УМБАЛ Бургас д-р Бойко Миразчийски.
„Всеки от Вас носи в себе си благословията да помага на новия живот да дойде на белия свят. Затова всички грижи, професионализъм и сили, които влагате всеки ден в работата си, са безценни. Вие сте нашата най-голяма надежда в Бургас да се раждат здрави деца, които да са неговото светло бъдеще.
От мое име и от името на бургазлии Ви пожелавам да се радвате на здраве и да получавате признание за това, което правите за града ни“, се казва в поздравителния адрес на кмета на Община Бургас  Димитър Николов.
Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


  • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *