Ruen3(4)

„БСП за България“ в Руен: С модернизация в горския сектор ще преодолеем липсата на работна ръка

 

Представители на Коалиция „БСП за България“ посетиха днес Община Руен и се срещнаха с жители на общинския център. В разговорите участваха водачът на листата на Коалиция „БСП за България“ за 2- ри МИР – Бургас инж. Петър Кънев, кандидатите за народни представители от листата на социалистите Станимир Баев, Чанко Мирчев, Ибрахим Мустафа и общинският лидер на БСП в Бургас Живко Господинов.

Инж. Петър Кънев отново припомни, че БСП успя да постигне наистина много по отношение на социалните придобивки за хората и по отношение на бизнеса.

Една от основните теми, по които дебатираха присъстващите на срещата бе свързана с въпроси, касаещи развитието на земеделското производство и животновъдството. Кандидатите за депутати изтъкнаха, че в предизборната платформа на „БСП за България“ са залегнали поредица от приоритети, свързани именно с това.

Сред тях са осигуряване на подкрепа на земеделските производители за създаване на нови фамилни малки и средни земеделски стопанства, ориентиране на земеделието в планинските и полупланинските райони към екопроизводство, култивирани билки и етерично-маслени култури и изграждане на преработвателни цехове за тези култури, засилено залесяване и рекултивация на унищожени земеделски и горски територии, както и засилен държавен контрол върху вида и начина на използване на разрешени пестициди.

По думите им, наред с това е нужно да бъде ограничен износа на дърва за огрев от държавните гори и да бъде въведена държавна политика за контрол върху санитарната и промишлена сеч. Модернизация в горския сектор пък според тях ще доведе до преодоляване на липсата на работна ръка.

Обстойно засегната беше и темата за здравеопазването. В тази насока от БСП са си поставили за цел да се стремят към действия, свързани с осигуряване на достъпни и качествени здравни грижи за всеки гражданин, прозрачност и контрол във финансирането на здравните заведения. Мерките за постигането на всичко това налагат намаляване на ДДС върху лекарствените продукти и медицинските изделия, контрол върху обществените средства чрез централизиран търг за доставка на лекарствата, регионализация на здравеопазването, въвеждане на електронно интегрално здравно досие, съдържащо цялата информация за пациента.

Кандидатите за народни представители призоваха присъстващите да подкрепят „БСП за България“, като на 2 –ри април гласуват с номер 1 в бюлетината.

Ruen2(3)Преди срещата-разговор инж. Петър Кънев, Станимир Баев и Живко Господинов посетиха църквата “Св. Вмчк. Георги Победоносец” в центъра на Руен. Инж. Кънев е сред основните дарители на храма и като ктитор неведнъж е помагал за изграждането и функционирането му.

 

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *